Finn abonnementet for deg

Det kan være litt av en utfordring å finne det abonnementet som passer best for akkurat deg. Reklameplakater forteller deg stadig om billige abonnement som fyller lommeboka snarere enn å tømme den.

Vi tar en titt bak reklameplakatene og gir noen tips til hvilket abonnement som kan passe deg best.

Mange valg
Det første du bør merke deg er at det finnes rundt 70 forskjellige abonnement å velge mellom bare i Norge. Hvis vi tar utgangspunkt i gjennomsnittsbruken for norske mobilbrukere, varierer månedskostnaden fra 89 til 820 kroner.

Med en forskjell på over 700 kroner, er det lurt å holde tunga rett i munnen når du går på jakt etter det som skal bli din neste mobiloperatør.

Å gi spesifikke anbefalinger til hver enkelt er vanskelig, og derfor har vi valgt å dele inn i tre forskjellige typer brukere. Vi har valgt å se bort fra abonnement som gir billige subsidierte mobiltelefoner, og fokuserer denne gangen på hvilket abonnement som gir deg lavest mobilregning.

Tastomane og ringefile
For deg som både har SMS-dilla og ringer mye, har vi valgt ut tre forskjellige abonnementstyper. De viktigste kriteriene er altså at du både skal kunne ringe mye og sende mange tekstmeldinger uten at regningen blir skyhøy av den grunn.

NetComs abonnement SmartTalk går av med seieren i denne kategorien. Med ringepris på 59 øre uansett hvem du ringer til, skal du ringe en god del før regningen blir uoverkommelig høy. Allikevel er det NetComs tekstmeldingstilbud SMS Mania som gjør dette abonnementet til vår favoritt.

For en fast sum i måneden kan du sende nærmest ubegrenset med SMS, og fremdeles bare betale 200 kroner. Er du en skikkelig SMSer kan hver tekstmelding koste helt ned i 10 øre per stykk. Dermed trenger du ikke bekymre deg over at du sender mange og lange tekstmeldinger.

To andre abonnement som passer bra for deg som ringer og sender mange meldinger er Tele2 Champion og Chess KnockOut.

Ingen av de tre abonnementene har månedspris eller bindingstid, og med ringepriser på henholdsvis 54 og 55 øre, er også Tele2 Champion og Chess KnockOut gode alternativer.

1) NetCom SmartTalk med SMS Mania
2) Tele2 Champion
3) Chess KnockOut

Moderate brukere
Den andre gruppen brukere, er de som verken ringer mye eller sender spesielt mange tekstmeldinger. Vi har sett på gjennomsnittsbrukeren definert av Post- og Teletilsynet, og gir råd ut fra hvilke abonnement som kommer best ut på Telepriser.no, samt hvilke vi mener egner seg best.

I denne kategorien er det litt vanskeligere å velge en soleklar vinner. Flere tilbydere har gode priser, og vi må dermed se på tilleggstjenester for å kunne kåre det beste tilbudet.

Og når tilleggstjenestene tas med i betraktningen er det NetCom SmartTalk som er førstevalget også i denne kategorien. Med lave ringe- og SMS-priser klarer SmartTalk å hevde seg i de fleste kategorier. Det er allikevel først som en del av Trådløs Familie, vi velger å anbefale dette abonnementet til moderate brukere.

Med trådløs familie kan du og inntil fem familiemedlemmer ringe gratis dere i mellom, noe som gjør at mor, far, storesøster og lillebror alle kan ringe gratis seg i mellom.

Dersom du ikke ringer stort til familiemedlemmer, men heller bruker ringeminuttene på venner og bekjente er OneCall Faktura og Mobyson Noextras de beste tilbudene. OneCall Faktura har ingen månedsavgift, men gir deg allikevel 40 gratis ringeminutter og 40 gratis tekstmeldinger i måneden. Mobyson Noextras har heller ingen månedsavgift, og har en ringepris på 69 øre per minutt og 40 øre per SMS.

1) NetCom SmartTalk med Trådløs familie
2) OneCall Faktura
3) Mobyson Noextras

Trygghetsalarmen
Den siste brukergruppen er de som stort sett ikke bruker mobiltelefonen som annet enn en ekstra trygghetsalarm. Du har kanskje en mor eller bestemor som ikke er god til beins lenger, og som trenger å ha med seg en mobiltelefon når hun er ute, på hytta eller langt unna fasttelefonen.

Vi har lagt vekt på enkelhet, lave priser og forutsigbarhet når vi har plukket abonnement til denne gruppen. Mens ungdom og voksne både kan administrere abonnementet sitt på Internett og få e-faktura, antar vi at dette ikke er tilfellet for de som er enda noen år eldre.

Vinneren, slik vi ser det, er TalkMores tilbud. Abonnementet er forhåndsbetalt, og kan fylles på automatisk dersom brukeren ønsker det. Dermed trenger ikke bestemor bekymre seg over å plutselig ikke ha penger på kortet. Abonnementet er billig i bruk, og ved lav saldo sendes det automatisk ut en SMS om dette. Har du i tillegg autopåfyll, kan saldoen fylles til et forhåndsbestemt nivå uten at Bestemor må løfte en finger.

Fordelene med TalkMores abonnement er i hovedsak at prisene ligger lavere enn kontantkort, og at du slipper å kjøpe kontantkort i butikken og taste inn den sedvanlige koden.

Dersom Bestemor allikevel foretrekker et vanlig kontantkort, har Chess den billigste løsningen. Med ringepriser på 99 øre er det ikke ofte du trenger å gå til butikken etter nytt ladekort.

Et annet godt alternativ er Telenor FriFiks. Abonnementet forutsetter e-faktura, men mot en avgift på 35 kroner kan man få tilsendt vanlig papirfaktura. Månedsavgiften på 29 kroner gir 20 gratis ringeminutter hver måned, og deretter er prisen på 64 øre. Har du en bestemor eller bestefar som nekter å bruke noe annet enn Telenor, kan dette dermed være en god løsning.

1) TalkMore
2) Chess Kontant
3) Telenor FriFiks

For å finne det abonnementet som passer akkurat ditt bruksmønster, kan du bruke kalkulatoren på Telepriser.no eller legge inn en forespørsel i kommentarfeltet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen