Finn en flykamerat med Finnair
(Bilde: Finnair/montasje)

Finn en flykamerat med Finnair

Aldri mer "Jeg reiser alene".

Flyselskapet Finnair har lansert en ny tjeneste som lar deg sjekke inn via Facebook, og dermed se andre passasjerer som har gjort det samme. Hensikten med dette er imidlertid litt uklar. Skandinaviasjef for Finnair, Kenneth Gillberg, forsøker å forklare det slik:

– Mange liker å oppdatere Facebook når de er på reise. Derfor kan de som ønsker, finne ut hvem de reiser sammen med, sier han.

Hvorfor du skulle ønske dette vil imidlertid ikke Finnair utdype nærmere. Kanskje du kan finne en 4-timers venn som du kan prate med? Unngå å sitte personer som vil sette fordommene dine på prøve? Eller hva med å finne noen som kan innlemme deg i den beryktede Titusenmetersklubben?

Slik ser Finnair for seg at du vil bruke innsjekkingsmuligheten.
Slik ser Finnair for seg at du vil bruke innsjekkingsmuligheten.Foto: Finnair

Det finske flyselskapet understreker at tjenesten er helt frivillig og at du fortsatt kan reise like anonymt som før hvis du foretrekker det. Velger du å sjekke inn med Facebook er det for øvrig den samme versjonen av siden som ligger tilgjengelig for alle – ikke den du deler med dine nærmeste venner. Med tjenesten aktivert får du se hvor i flyet de andre "FB-innsjekkerne" sitter, men hvis du angrer kan du deaktivere – eller "sjekke ut" – når som helst.

På sikt oppgir Finnair at de også vil tillate innsjekking via andre sosiale medier enn Facebook.

Les også: Nå kan du bruke mobilen som flybillett

Er dette noe som bare er morsomt for flyselskapene, eller gleder du deg over å kunne sjekke inn på sommerens Charter-tur? Si din mening i forumet under:

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen