Fingertuppen låser opp

Det dukker stadig opp nye måter å sikre teknisk og konfidensielt utstyr på. I den siste tiden har flere produsenter valgt å bruke biometrisk-teknologi til dette, noe som innebærer at man for eksempel kan identifisere seg ved hjelp av fingeravtrykk. Lacie har nå lansert en bærbar harddisk med en slik løsning.

Med The Lacie SAFE Mobile Hard Drive drar du bare fingeren over en sensor på disken for å identifisere deg og få tilgang. Harddisken fungerer med både PC og Mac og du kan registrere opptil fem forskjellige brukere hvor alle har sine egne skreddersydde profiler, som for eksempel lese og/eller skriverettigheter.

Liten og lett
Den bærbare harddisken har en størrelse på 138 x 80 x 25 mm og veier 230 gram, noe som gjør den til en kjekk reisekamerat. Den spesielle autentiseringsformen uten bruk av passord vil sørge for å holde uvedkommende unna.

- Med denne harddisken fra Lacie kan folk transportere viktige data uten bekymringer, sier produktsjef for selskapet Marie Renouard.

For 40 GB-versjonen må du ut med rundt 1395 kr, mens 80 GB koster 1895 kroner. Begge er 5400 RPM harddisker med 8 MB cache og er lette å ta i bruk med en såkalt Plug & Play-løsning. Disken kobles til vanlig USB 2.0 og er bakoverkompatibel med USB 1.1.

Du kan forhåndsbestille harddisken på hjemmesiden til Lacie.

(Kilder: Lacie, MobileMag)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen