Fingeravtrykk og blåtann fra MS


Optical Desktop with Fingerprint Reader
- med fingeravtrykksensoren til venstre

Microsoft har dermed på mange måter bekreftet de tidligere lekkasjene om fingeravtrykkgjenkjenning, men har beholdt en liten overraskelse i og med at blåtann benyttes i mange av de nye pakkene.

Blåtann-teknologien har etterhvert blitt standard på "high-end" mobiltelefoner, og er allerede på plass i produkter fra for eksempel Logitech, til tross for at teknologien ikke ser ut til å ha tatt helt av som en erstatter for trådløs radio. Det er for øvrig heller ikke første gang Microsoft benytter blåtann-teknologi i sine pekeredskaper.



Wireless Optical Desktop Comfort Edition får "zoom-hjul" i stedet

Ifølge Microsoft selv har de lagt vekt på produktivitet, komfort, mobilitet og trådløse egenskaper i designet av de nye settene (selv om de ligner veldig på tidligere utgaver av de samme). Under komfort-kategorien kommer også ergonomi, ettersom Microsoft sin forskningsavdeling har funnet ut at vi tilbringer langt mer tid foran datamaskinene enn før:

- Tenk på all den tiden folk bruker med hendene sine på mus og tastaturer på jobben. Arbeidsgivere burde ikke undervurdere hvor viktig det er med skikkelig maskinvare for produktiviteten og og komforten til den mest verdifulle ressursen deres - nemlig medarbeiderne, heter det i Microsofts pressemelding.

Ellers dekker de frittstående musene og tastaturene sammen med pakkeløsninger det meste av spekteret fra standardutgaver til "Elite"-versjoner, med og uten kabler, som også gjenspeiles av prisene. For eksempel kommer Microsoft Optical Desktop Elite for Bluetooth med en prislapp på rundt 1500 kroner.

Nye Microsoft-produkter

  • Optical Desktop Elite for Bluetooth: $159
  • Optical Desktop with Fingerprint Reader: $109
  • Wireless Optical Desktop: $84.95
  • IntelliMouse Explorer for Bluetooth: $84.95
  • Wireless IntelliMouse Explorer with Fingerprint Reader:3 $84.95
  • Fingerprint Reader: $54.95
  • Wireless Notebook Optical Mouse: $44.95
  • Digital Media Pro Keyboard: $34.95
  • Standard Wireless Optical Mouse: $34.95

Mer informasjon om de forskjellige produktene finnes på Microsoft Hardware sine sider.

Det har ikke lyktes oss å få tak i noen på Microsoft for å få bekreftet norske priser og tilgjengelighet i løpet av dagen.

(Kilde: Microsoft USA)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen