Fingeravtrykk på Android- og Windows-mobiler
(Bilde: Fingerprints)

Fingeravtrykk på Android- og Windows-mobiler

– Minst sju nye smartmobiler vil ha fingeravtrykksleser i 2014, tror biometriselskapet Fingerprints.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi har sett noen få eksempler på fingeravtrykklesere på Android-mobiler tidligere, men disse løsningene ble vel strengt tatt ikke noen stor suksess.

Svenske Fingerprints, som leverer biometriske sikkerhetsløsninger til mobilprodusenter, hevder derimot at de nå kan levere velfungerende fingeravtrykssensorer som støttes av Android- og Windows Phone-plattformene, ifølge Reuters.

– Jeg tror at minst sju eller åtte [produsenter] vil lansere en mobil med en touch-sensor i 2014, sier administrerende direktør Johan Carlström i Fingerprints til Reuters.

En av få globale leverandører

Mange bruker mye tid og energi på å rakke ned på Apple og deres produkter, men akkurat fingeravtrykkleseren de hadde implementert på iPhone 5S fikk i stor grad være i fred. Touch ID ble ofte trukket frem som "det eneste nyskapende" ved den nye iPhone-modellen, både i media og blant en del mobilbrukere. Derfor er det kanskje ikke helt utenkelig at noen Apple-konkurrenter gjerne vil ha en tilsvarende funksjon på sine smartmobiler også?

AuthenTech, som leverte fingeravtrykkløsningen til Apple, og som ble kjøpt opp av nettopp Apple, var en av ganske få konkurrenter til svenske Fingerprints. En annen konkurrent, Validity, ble nylig kjøpt opp av Synaptics.

Ifølge Reuters tar det svenske selskapet sikte på å kapre en markedsandel på 60 prosent i mobilmarkedet, eksklusive iOS. Fingerprints har for øyeblikket japanske Fujitsu, sørkoreanske Pantech og kinesiske Konka på kundelisten. I tillegg leverer de tjenester til flere kinesiske banker.

Det har tidligere versert rykter om at Samsung ville kjøpe Fingerprints, angivelig for 650 millioner dollar, men disse spekulasjonene viste seg å være basert på en falsk pressemelding.

Les mer om oppkjøpsryktet:

Samsung måtte avkrefte kjøp av svensk fingeravtrykk-selskap

(Kilder: Reuters, Fingerprints)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen