Finansthriller fra oljebyen

Det er 2008 og Stavanger er ikke lenger en liten fiskeby på Vestlandet. Byen kan smykke seg med tittelen som olje- og kulturhovedstad. Folk er rikere, bilene dyrere og husene mer overdådige. De gamle trehusene rives til fordel for store boligkomplekser og gigantiske matfestivaler, franske akrobater dominerer kulturlivet og bakom lurer den globale finanskrisen.

Den sterkestes rett

Christian Rubeck er en travel mann or tiden. Nå går han fra 2. verdenskrig i
Christian Rubeck er en travel mann or tiden. Nå går han fra 2. verdenskrig i "Max Manus" til finansthrilleren "Rottenetter". Foto: Anne Lise Norheim / Paradox AS


I denne materialistiske hverdagen møter vi Jonny Kristiansen, er fremadstormende megler på 25 år. Sulten på penger og suksess trekkes han inn i en skruppelløs finansverden, og med høy sigarføring, champagne og eksklusive eskortepiker tar Jonny sats og sikter mot toppen av finanspyramiden. Jonnys mål er å bli den beste, den rikeste og den mektigste, koste hva det koste vil. Men om noen skal vinne, så må andre tape. Er prisen verdt å betale?

Forfatter Arild Rein har skrevet manus til "Rottenetter", i samarbeid med regissør Arild Østin Ommundsen. Hovedrollen som Jonny spilles av Christian Rubeck. Christian er utdannet ved Drama Centre London og hadde sin norske debut med rollen som Lars i Joachim Triers spillefilm "Reprise". Til jul er han aktuell med en av hovedrollene i storfilmen "Max Manus".

I rollen som Jonnys mentor og sjef Fredrik Sagen finner vi Fridtjov Såheim. Såheim har medvirket i en rekke norske filmer de siste årene, bla "Gymnaslærer Pedersen", "Kunsten å tenke negativt", "Falne engler", kinoaktuelle "De gales hus" og "Fritt vilt II", skrekkfilmen med premiere neste uke.

Amanda-vinner og surfebabe

Kristoffer Joner spiller Jonnys bror Frank. Kristoffer ble først lagt merke til i TV-serien "Offshore" og siden har han vært å se på kinolerretet i filmer som "Detektor", "Mongoland", "Villmark", "Alt for Egil", "Vinterkyss" og "Gymnaslærer Pedersen", og i 2005 vant han Amanda for hovedrollen i Pål Sletaunes thriller "Naboer".

Silje Salomonsen har rollen som Lydia, filmens kvinnelige hovedkarakter. Silje hadde sin filmdebut i 2000 med en rolle i "Detektor" og siden har hun medvirket i filmer som "Mongoland", "Johnny Vang" og "Monstertorsdag".

I andre roller finner vi blant andre Vegar Hoel, Espen Hana og Arthur Berning.

Høy machofaktor

– Jeg har fått med meg et stjernelag av skuespillere og stab, forteller regissør Arild Østin Ommundsen i en pressemelding fra Paradox AS.

Silje Salomonsen og regissør Arild Østin Ommundsen jobbet sammen på
Silje Salomonsen og regissør Arild Østin Ommundsen jobbet sammen på "Monstertorsdag". Nå møtes de igjen på innspillingen av Omundsens tredje kinofilm, "Rottenetter".


– Det er en kraft og fascinasjon i dette stoffet som tenner skuespillerne og hele teamet. Det er en historie med høy machofaktor og et kraftig driv, men samtidig emosjonelt engasjerende. Det er rett og slett veldig kult.

Arild Østin Ommundsen gjorde lavbudsjettfilmen "Mongoland" i 2001, en film som ble omfavnet av både publikum og kritikere for sin rufsete fortellerstil og pussige komikk. I 2003 kom surfefilmen "Monstertorsdag". Også den møtte gode kritikker.

– Spranget fra "Mongoland" og "Monstertorsdag" til "Rottenetter" er ganske voldsomt, både tematisk og stilistisk, men dette er en film jeg veldig lenge har hatt lyst til å lage og nå er tiden inne, sier Ommundsen.

Innspillingen av "Rottenetter" vil foregå i Stavanger-området. Filmen får premiere på norske kinoer høsten 2009.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen