Finanskrise rammer fri driver

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Novell har, i likhet med veldig mange andre selskap, måtte kutte ned på antall ansatte grunnet den mye omtalte finanskrisen.

Færre utviklere lover selvfølgelig ikke godt for utviklingen av selskapets Linux-distribusjoner, deriblant Opensuse og SLED. Dette er likevel ikke den dårligste nyheten, Novell har nemlig sparket en av tre utviklere som jobbet med AMDs frie skjermkortdriver, Radeon HD.

Radeon HD er en fri driver for AMDs nyeste skjermkort (HD 3000-serien og nyere), og er basert på dokumentasjon som AMD har offentlig gitt ut. Hvorfor er det så farlig om vi mister en betalt utvikler på denne driveren?

Novell får nemlig tilgang til disse dokumentene lenge, noen ganger måneder, før offentligheten. Dette sikrer en raskere utvikling av driveren enn hadde vært mulig om vi skulle vente på dokumentasjon fra AMD. En mindre utvikler betyr selvfølgelig at mindre arbeid blir gjort før omverdenen tar del av utviklingen.

Dette er synd for de som setter pris på en fri og åpen driver. En fordel med slike drivere er muligheten for Linux-distribusjoner i alle land å inkludere driveren i en standard installasjon, noe som muliggjør ut-av-esken-støtte for maskinvare støttet av nevnte driver.

(Kilde: Phoronix)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen