Final Cut Studio 2 lansert

Apple deltar på NAB-konferansen (National Association of Broadcasters) som går av stabelen i Las Vegas disse dager. På Apples "Special Event" i går ble Final Cut Studio 2 annonsert, som inkluderer produkter som Final Cut Pro 6, Motion 3, Soundtrack Pro 3, Compressos 3 og DVD Studio Pro 4.2.

Final Cut Server ble også lansert, for integrering med førstnevnte og for å gi en bedre arbeidsflyt for post-produksjon og profesjonelle. Et nytt format for post-produksjon, ProRes 422, ble også lansert sammen med "IO-HD", en hardware-boks som skal konvertere til det nye formatet i sanntid.

Med ProRes 422 skal du kunne komprimere 1 terrabyte med raw-video til 127 gigabyte i det nye formatet - uten å merke forskjell på kvaliteten.

Mer fokus på 3D

I Final Cut Pro 6 er det en rekke forbedringer, blant annet vil du nå kunne jobbe med Motion-maler uten å forlate programmet. Motion er nå ute i versjon 3 og de legger mer vekt på 3D i denne versjonen.

Soundtrack Pro 2 skryter å være broen mellom lyd og bilde mange har etterlyst. Forbedrede muligheter for høyttallermiksing er blant nye funksjoner.

"Color" er et program som lar deg styre fargeflyten på prosjektet ditt. Som navnet sier så fokuserer dette programmet bare på farger. Det lar deg balansere og justere fargene som du vil og skal også inneholde en rekke nye funksjoner som ikke har vært tilgjengelig før. Dette er noe av grunnen til at dette ble et eget program.

Les og lær mer om Final Cut Studio 2, dets programmer og deres funksjoner her.

Mer Mac-stoff

Du kan følge alle Mac-relaterte nyheter fra Hardware.no på hardware.no/mac.

(Kilder: Apple, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen