filmutleie_itunes_topp

Filmutleie i iTunes

SAN FRANCISCO (Hardware.no) En av de (foreløpig) mest irrelevante nyhetene for oss i Norge, lansert på årets Macworld er muligheten for å leie film via iTunes.

Det surret mange rykter rundt filmutleie i dagene før Steve Jobs gikk på scenen tirsdag morgen i San Francisco hvor han bekreftet akkurat dette. Av overraskelser har de fått med seg alle de store studioene på avtalen om å tilby filmutleie. Dessuten kan du få både nyheter og katalogfilmer både i DVD-kvalitet og HD-kvalitet.

"iTunes movie rentals" er allerede lansert og tilgjengelig for de med amerikanske iTunes-kontoer. Det skal være over 100 filmer tilgjengelig innen utgangen av februar og Apple lover å jobbe på spreng for å få over så mange som mulig, så fort som mulig.

Nye titler skal være tilgjengelig for leie i iTunes store, 30 dager etter slipp på DVD og du kan se den i iTunes (PC/MAC) eller på iPod og iPhone. Jobs demonstrerte også at hvis du har en ok linje kan du begynne å se filmen etter 30 sekunder fra du har trykket på "lei film", noe som vil gjøre det mer tilgjengelig for impulskjøp.

30+24

Etter at du har leid filmen har du tretti dager på å se den før filen utløper på dato. Fra øyeblikket du har begynt å se den har du 24 timer på å se den ferdig og du kan se den så mange ganger du vil innen disse fireogtyve timene. Du kan også flytte filmen mellom enhetene dine i løpet av disse timene.

International? Later this year!

Under presentasjonen lovte også Jobs at dette skulle bli lansert internasjonalt så fort som mulig og at det er høyst ønskelig for Apple å få til dette. Hva internasjonalt betyr har vi ikke fått noe godt svar på fra Apples representanter under Macworld og ingen tør love at Norge står på listen for lansering.

Om og eventuelt når det er flere nyheter rundt dette følger vi det opp. Foreløpig kan man bare håpe. Dessuten vil Apple TV være en helt annen verden av muligheter når film-innhold blir tilgjengelig.

Prisene i USA er forøvrig $2,99 for katalog-titlene og $3,99 for nyheter. En ekstra dollar for HD-versjonen, altså $3,99 for katalog og $4,99 for nyhetene.

Hardware.no er på plass i San Francisco for å gi deg de viktigste nyhetene fra Macworld 2008. Få med deg det siste innen Mac på våre temasider.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen