Filmorganisasjon mobbet ut av Facebook
Teknofil
(Bilde: iStock, 12914262)

Filmorganisasjon mobbet ut av Facebook

Etter fire dager ga de opp.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Interesseorganisasjoner for film og musikk – eksempelvis amerikanske RIAA eller norske TONO – har sjelden en åpen Facebookside. Grunnen er enkel: Det er ganske mange på nettet som ikke har så mye til overs for disse organisasjonene, og hvordan de stadig prøver å stikke kjepper i hjulene for et fritt og åpent Internett.

Den islandske filmorgasisajonen SMAIS tenkte kanskje at Facebook kunne brukes som arena for debatt, da de forrige fredag bestemte seg for å opprette en side. Det skulle de naturligvis aldri ha tenkt eller gjort.

Massiv kritikk

Ikke uventet ble kommentarfeltet på Facebook-siden ganske raskt fylt opp av brukere som angrep organisasjonens synspunkter. SMAIS forsøkte å svare på kritikken, men klarte ganske enkelt ikke å holde tritt med pågangen.

Det som virkelig sørget for vann på mølla var luftingen av gamle synder – angivelig skal nemlig SMAIS aldri ha betalt for programvare som brukes til å rangere film og spill – en programvare de kjøpte fra nederlandske NICAM allerede i 2007.

Slik dobbeltmoralisme faller sjelden i god jord, og det gjorde det heller ikke på SMAIS' ferske Facebooksider. Alle forsøk på uttalelser fra organisasjonen ble følgelig plukket fra hverandre, dissekert og rakket ned på.

Fikk nok

Etter fire dager med offentlig netthets hadde SMAIS fått nok. Siden ble lagt ned, med følgende avskjedshilsen:

Kjære nettbrukere

Dessverre ser det ut til at vårt forsøk på å være på Facebook ikke fungerer for øyeblikket. Det er for mange her som bare vil hetse oss i stedet for å diskutere og dele sine synspunkter.

Vi vil likevel gjerne takke dere som har besøkt siden vår, og de mange som har vist interesse for å dele sine synspunkter. Det er tydelig at SMAIS har et plass i hjertet til mange nettbrukere, og det er overraskende å se hvor mange besøk vi har hatt i den korte tiden dette eksperimentet har pågått.

Det er ikke slik at vi er redd for kritikk eller debatt, men det er klart at vi må ansette personale som kan jobbe skift for å gjøre den jobben skikkelig. Det er interessant å se hvordan noen frihetskjempere mener at bare noen stemmer skal høres på Facebook, men det kommer ikke som noen overraskelse. Dette forsøket var ikke forgjeves, da det viser vi har mye å lære før vi prøver igjen :)

Hilsen
Snæbjörn Steingrímsson

Kilde: TorrentFreak

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen