SNIKTITT: Filmnet Vi har prøvd den nye Netflix-konkurrenten

Sniktitt Filmnet

(Bilde: C More / Filmnet)

Vi har prøvd den nye Netflix-konkurrenten

«Filmnet» fra C more ypper til kamp.

Det norske markedet for strømming av filmer og TV-serier på Internett har virkelig tatt av i løpet av det siste halve året. Nå kaster enda en aktør seg inn i kampen, og det er ikke hvem som helst.

Betal-TV-selskapet C More (tidligere kjent som Canal+) har i en årrekke tilbudt ferske storfilmer og TV-serier via distributører som Canal Digital, Get, RiksTV og Altibox. Nå kvesser selskapet knivene overfor Netflix og HBO Nordic, og lanserer videotjenesten Filmnet.

– Vi er veldig stolte av å kunne lansere en underholdningstjeneste som tilbyr Norges beste utvalg av filmer og serier. Tjenesten vil daglig lansere nytt innhold, samt bli løpende oppdatert med flere funksjoner, sier Erlend Wathne, Filmnet-ansvarlig i C More, til Kampanje.

Ingen bindingstid

Filmnet.no.
Filmnet.no.Foto: C More / Filmnet

Filmnet tilbyr både nye og gamle filmer og TV-serier fra de største produksjonsselskapene. En rask titt på nettsiden viser at det er flere ferske filmer enn hos rivalen Netflix, men så koster det litt mer også.

Månedsprisen på Filmnet er på 129 kroner, altså en femtilapp mer enn Netflix, Viaplay og HBO Nordic med bindingstid. Til sammenligning koster HBO Nordic uten binding det samme, mens du kan si opp abonnementet hos Filmnet når som helst.

Det ser derimot ikke ut til å være noen gratis prøveperiode hos Filmnet i skrivende stund.

Alle de store aktørene

Med et Filmnet-abonnement får du altså tilgang til alle C Mores lineære filmkanaler og deres on demand-tjeneste. Har du abonnert på C More tidligere, vet du sånn cirka hva slags type filmer og TV-serier du har i vente. Fordi strømmetjenesten ikke er begrenset av en fastlagt sendeflate på tradisjonelt fjernsyn, er derfor innholdet også mer omfattende og variert.

Tjenesten tilbyr filmer fra store Hollywood-selskaper som Fox, MGM, Paramount, Disney, Universal, Sony og Warner. I tillegg loves det et godt utvalg av filmer fra norsk og svensk filmindustri, samt TV-serier fra blant andre HBO, BBC, Showtime, Turner og Starz.

Markedet i startfasen

Filmnet er tilgjengelig på PC, Mac og iPad.
Filmnet er tilgjengelig på PC, Mac og iPad.Foto: C More / Filmnet

Filmnet kommer inn i et marked som allerede har aktører som Netflix, HBO Nordic, Viaplay og Comoyo på lur. Erlend Wathne i C More mener likevel at det ikke er for sent.

– Markedet er i en ta-og-føle-på-fase hvor forbrukerne, til en rimelig cover-charge, nå gjør seg kjent med de ulike aktørenes produktvalg. Utover i 2013 vil mye handle om å være blant de tre – fire tjenestene forbrukeren gjør seg kjent med. Filmnet skal naturligvis være blant disse, sier han til Kampanje.

Når det gjelder prisnivået, tror ikke Wathne at det vil skremme bort kundene. Ifølge ham er det nødvendig å betale litt ekstra for å bli tilbudt de nyeste filmene og seriene.

Rask utvikling

På nettsiden står det oppført at Filmnet er tilgjengelig for datamaskiner med Windows og OS X, samt iPad. Det er følgelig ingen egen Android-app hos Google Play.

Ifølge en uttalelse fra C More-sjef Steinar Brændeland, vil dette snart være på plass. Han mener at utviklingen i underholdningsindustrien går svært raskt og at C More skal henge med i svingene:

– Vår respons på denne utviklingen heter Filmnet, hvor langsiktige avtaler med de beste nordiske og internasjonale studioene sikrer oss det ypperste av filmer og serier. Med premierer nesten hver dag skal vi sikre god verdi for våre kunder som kan nyte innholdet på Mac, PC, nettbrett og på mobiltelefoner, sier han til Kampanje.

Vi har testet den nye tjenesten, på neste side »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen