Filmløsningen du har ventet på

Underholdningsbransjen har lenge klaget over hvordan pirater deler deres materiale på nett og laster det ned gratis. Derimot har de selv ikke maktet å skape en løsning som lar deg kjøpe film og TV-serier over nett som gir deg den brukervennligheten som forventes. Som oftest må du se filmene over nett gjennom streaming, eller så vil du kun kunne se filmene du kjøper på den maskinen du laster de ned til. Mulighetene til fritt å bruke underholdning som er kjøpt og betalt har lenge irritert mange. Nå kommer bransjen selv endelig på banen med en mulig løsning.

Vil gi deg brukervennlighet
Problemet for bransjen er at de selv frykter digitalt materiale som lastes ned vil spres videre uten å gi bransjen selv inntekter. Sony, som flere ganger har kommet med meget dårlige løsninger for kopisperrer, har kommet opp med et forslag for en ny løsning kalt Digital Entertainment Content Ecosystem (DECE). Med seg på laget har de nå fått flere store selskaper som Fox, Lionsgate, NBC Universal, Paramount, Warner Bros, Microsoft, VeriSign, Cisco, HP, Philips, Toshiba, Alcatel-Lucent og Best Buy. Dette er en imponerende liste over selskaper som ofte står i hard konkurranse om kundene. Med det nye systemet håper de kjøp av film via nett vil bli langt mer brukervennlig samtidig som det ivaretar selskapenes interesser.


Viasat er et av selskapene som satser på film via nett. Men du er avhengig av PC for å se filmene som streames.

Kjøp en gang, bruk som du vil
Hvordan det nye systemet vil fungere i praksis vil ikke bli klart før det presenteres ordentlig på CES-messen som avholdes i januar. Men hovedformålet med systemet er at kundene nå skal fritt kunne bruke nedlastet materiale med den type avspiller de selv ønsker ved hjelp av egne sikkerhetssystemer som følger med den digitale utgaven. Ifølge Reuters vil det samtidig opprettes en egen tjeneste hvor kundene kan gå inn i et arkiv og hente ned digitale utgaver av materiale de allerede har betalt for.

- Vi vil skape et system med spesifikasjoner som produsenter og avspiller-produsenter kan lisensiere. De kan benytte sin logo for å assosiere sin avspiller slik at når kunden kjøper materiale kan de være sikker på å få spilt det av, sier sjef for DECE, Mitch Singer, ifølge Reuters.

Apple holder seg unna
Dette vil være en markant forskjell fra Apple sin løsning hvor du i stor grad er avhengig av deres maskinvare for å kunne spille av musikk og film som er kjøpt via Itunes. Flere kritikere reagerte på at Apple ikke var tatt med på den nye planen, men ifølge alliansen for DECE er det slett ikke deres feil at Apple ikke deltar. Ifølge Singer har de invitert selskapet til å bli med på det nye samarbeidet, men Apple ønsker heller å fokusere på sin egen løsning.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen