TEST: Filmleie på nett med Viasat
Test

Filmleie på nett med Viasat

Testresultater

Viasat on Demand

Positive ting Fått på plass Windows Media Player for avspilling.
Negative ting Uoversiktlig informasjon, fungerer kun med Windows, tekniske problemer ved avspilling.0

Testresultater

Viasat on Demand

Positive ting Fått på plass Windows Media Player for avspilling.
Negative ting Uoversiktlig informasjon, fungerer kun med Windows, tekniske problemer ved avspilling.0
Viasat on Demand på TV har vært et viktig satsningsområde for Viasat. Filmleietjenesten på nett har derimot ikke nytt særlig godt av dette. Heller tvert imot. Likevel har systemet blitt noe bedre siden sist vi testet tjenesten.

Kun for Windows-brukere

Viasat on Demand har fortsatt på plass flere kopisperrer som gjør at tjenesten kun kan brukes via Internet Explorer. Du er også avhengig av Winsdows Media Player om du skal kunne få særlig utbytte av å leie film hos Viasat. Dette medfører fort at mange Mac- og Linuxbrukere slett ikke får brukt leietjenesten til Viasat i det hele tatt.

Desingnmessig har Viasat gjort lite siden sist og på tross av rent design så er selve hovedsiden lite informativ. Her finner du kun coverbilder av utvalgte filmer. Du kan så velge om du vil søke etter nye filmer, generelle filmer, mest sett, sport, serier eller en egen barnekategori. Under selve filminnholdet kan du dele inn filmene etter sjanger.


Litt mangelfull informasjon
Det er ikke før du klikker deg inn på en enkelt film at du får informasjon om selve filmen. Blant informasjonen Viasat gir kan du lese informasjon om når filmen er laget, hvem som har regi, skuespillere som er med, lengde på filmen, hvor filmen er spilt inn, pris og aldersgrense. Du får også et kort lite tekstsammendrag av filmen. Viasat gir ingen internlenking mellom filmer hvor samme skuespillere spiller eller andre filmer du kanskje vil like om du liker den du leser om.

En del av filmene har trailer du kan se på før kjøp, men dette gjelder langt fra alle. Ingen av trailerne er tekstet, heller ikke de med andre språk en norsk og engelsk. Viasat gir heller ikke informasjon om kvaliteten på filmen eller om filmen er tekstet. Derimot gir de beskjed om filmen er utekstet og språket er annet enn engelsk, som tilfellet er med den russiske filmen "Antikiller". Du bør likevel kunne gå ut fra at filmer som ikke er merket har norsk tekst.


Ikke imponerende utvalg
Utvalget Viasat kan by på er ikke imponerende. Av vår liste med nyheter har Viasat fire av ti filmer inne. Av klassikere har de tre av ti inne. I tillegg har de en del av både kjente og ukjente titler. Om du er ute etter spesielle storfilmer kan du likevel ikke forvente å finne de hos Viasat. Viasat har ingen HD-filmer i sitt bibliotek, derimot har de en del sport for de som liker det. Tjenesten har også noen serier å by på. Blant annet TV3-seriene "Den rette for Tor" og "Sangstjerner" kan sees gratis. Men da er kanskje heller Weeds og Dexter mer fristende for de fleste. Det store serieutvalget er derimot fraværende.

Alt i alt har Viasat on Demand gjort lite siden sist vi testet tjenesten, bruker- og innholdsmessig er den så og si lik. Ved avspilling har de derimot fått på plass en viktig forbedring.

Problemer med avspilling
Forrige gang fikk vi nemlig kun spille av filmen i nettleseren. Dette kan du fortsatt, men er en heller tungvint affære hvor teksting forsvinner og filmen stadig startes på nytt om du bytter mellom stort eller lite vindu. Samtidig har Viasat åpnet for at du kan se filmen direkte i Windows Media Player. Dette medfører at teksten holder seg på plass, du kan fritt bytte mellom lite og stort vindu og du kan kjapt hoppe i filmen. Det tar da cirka fem sekunder før filmen starter opp igjen om du hopper i tidslinjen, men dette avhenger da også av din nettlinje.


Konklusjon
Denne funksjonen medfører at avspilling fungerer langt bedre enn før for Viasat on Demand. Nå kan du endelig se filmen uten å irritere deg over tekniske problemer underveis. Utvalget kan derimot bli bedre, og vi ser gjerne at kopisperrene kan gjennomføres slik at de ikke låser systemet til Microsoft alene. Vi syns også det er skuffende at Viasat ikke bruker nettets muligheter mer effektivt med internlenking mellom filmer og mer innhold i form at trailere og bakomfilm. De kan også gjerne la designet få en liten gjennomgang. Men film får du nå endelig se uproblematisk og for det hopper Viasat opp en terning side sist og ender på en treer.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen