Filming i HD med eldre Canon-speilreflekser

Muligheten til å filme høyoppløselig video er blitt bortimot standard på nyere Canon-speilreflekser, men man kan også gjøre dette med eldre modeller ved hjelp av programmet EOS Camera movie record. Programvaren skal fungere med alle Canon EOS-kameraer, så lenge de har Liveview-funksjon(direktevisning på skjerm), siden det er der videostrømmen hentes fra. Med kamera koblet til PC’en kan det gjøres opptak med en oppløsning på 1280x720 piksler(720p).

Brukergrensesnittet er lett og oversiktlig. Du kan lett styre innstillinger som lukkertid, hvitbalanse og blender.
Brukergrensesnittet er lett og oversiktlig. Du kan lett styre innstillinger som lukkertid, hvitbalanse og blender.

En ulempe er at programmet ikke kan ta opp lyd. Om man ønsker mer enn bare bilder er man dermed avhengig av å ha en ekstern mikrofon ved siden av, for så å synkronisere video og lyd i ettertid. Fokusering vil trolig også være problematisk om man beveger kameraet mye.

Mobiliteten vil naturlig nok være noe begrenset, ettersom man er avhengig av å drasse med en PC for å filme med de eldende speilrefleksene. Men i studio burde oppsettet fungere greit nok.

EOS Camera movie record fåes for både Windows og Mac, og innad i programmet kan du blant annet kontrollere lukkertid, hvitbalanse og bildefrekvens(framerate). Fotografen Peter Arboine har faktisk testet programmet med en Canon 40D, og resultatet, en minidokumentar, kan du se under.Les også: Intervju - Å filme med speilrefleks
Les også: Sesongavslutningen av House filmet med speilrefleks
Les også: Test - Speilrefleksvideo

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen