Filmgigant forkaster Blu-ray

Mange har lenge trodd at Sony allerede har vunnet HD-kampen med sitt Blu-ray format.

I går annonserte derimot både filmselskapet Paramount og Dreamworks at de vil forkaste Blu-ray og gi ut sine filmer på HD-DVD.

Les også:
Blu-ray selger nå mest
.
Takler begge HD-DVD-formater
.
Her er Sonys nye bakkenett-TV
.

Velger side

Paramount har den siste tiden gitt ut sine filmer på begge formater. Nå forkaster de altså Blu-ray da de mener HD-DVD er bedre både pris- og markedsmessig.

- Deler av vår visjon er å aggressivt markedsføre våre filmer utenfor kinosalen og levere den kvaliteten og mulighetene som våre kunder vil ha. Jeg tror HD-DVD ikke bare er det mest økonomiske valget for våre kunder, men jeg tror det også er et smart valg for Paramount, sier Brad Grey, sjef for Paramount Pictures, i en uttalelse ifølge Ars Technica.

Spielberg fortsatt på Blu-ray
Paramount eier også selskapet Dreamworks. Også dette vil gi ut sine filmer eksklusivt på HD-DVD.

Filmer laget av Steven Spielberg vil likevel bli sendt ut på både HD-DVD og Blu-ray, så selskapet tør ikke vise Sony hele den kalde skulderen ennå.

Solgt dobbelt så mye
Siden Blu-ray og HD-DVD ble lagt ut på markedet har Blu-ray hatt en ledelse på sitt konkurrerende format. Ifølge Ars Technica har det blitt solgt 1.6 millioner Blu-ray filmer første halvdel av 2007.

I samme tidsrom har det blitt solgt 795.000 HD-DVD filmer, altså kun halvparten så mange som konkurrenten.

Tilbake til originalstandpunkt
Paramount har tidligere annonsert at de ville gi ut sine filmer på HD-DVD, men senere valgte de å kjøre begge formater. Nå har de altså gått tilbake til sitt originale standpunkt. Hvordan dette vil påvirke HD-kampen gjenstår ennå å se.

Paramount står bak filmer som for eksempel Top Gun, Indiana Jones and the Last Crusade, Forrest Gump, Mission Impossible og Transformers.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen