Filmet klassevenninne i dusjen

Den 16 år gamle Trysil-jenta ante fred og ingen fare da hun i forrige uken skulle dusje etter en time med kroppsøving. At en av hennes mannlige medelever fulgte etter henne, med mobilens videoopptaker på, ante hun ikke.

Skolens ledelse synes situasjonen er svært ubehagelig og pinlig, men bekrefter det inntrufne:

 

- Jeg kan bekrefte at en elev er blitt filmet av en annen elev. Men jeg ønsker ikke å gå i detalj om hva som er skjedd, sier rektor Liv Johanne Næsheim til Østlendingen.

Holdes hjemme
Rektor vil heller ikke gå nøyaktig inn på hvilke følger dette vil ha for eleven som filmet jenta, men viser til skolens ordensreglement. Der står det blant annet at ”alle skal gjøre sitt beste for å fremme samarbeid og trivsel, og respekt og medansvar for alle i skolesamfunnet”.

Brudd på disse reglene kan i verste fall føre til utestenging fra videregående opplæring, og selv om Næsheim ikke vil si direkte hva de vil gjøre tyder det på at eleven vil bli utestengt for en eller flere dager.

- Vi håper i hvert fall vår håndtering av saken sørger for at noe liknende ikke skjer igjen, sier Næsheim til avisen.

MÃ¥ bade uten
Etter at kamera har blitt standard på nesten alle mobiltelefoner som selges i Norge, er det flere svømmehaller som krever at brukerne låser inn mobilen sin i et skap før de får gå inn i garderoben.

Dette er et tiltak for å forhindre at uønsket filmmateriale havner på forskjellige nettsteder, eller blir sendt fra mobiltelefon til mobiltelefon.

Ifølge Østlendingen er det ingenting som tyder på at materialet tatt opp på Trysil er lagt ut på Internett.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen