Filmen om Hardware-nettverket

Etter to år er endelig "HW-filmen" ferdig. Her får du historien bak Hardware-nettverket - og en aldri så liten titt bak kulissene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler
Kenneth Dammyr har laget filmen om Hardware-nettverket. Her i en scene fra filmen.

Noen av dere har kanskje hørt om denne filmen mange ganger før, noen begynner kanskje å bli litt lei av den også. Det har utvilsomt tatt lang tid, og undertegnede følte at det var på sin plass med en liten redegjørelse rundt filmen.

I 2004 begynte Hardware Online planleggingen av et LAN-party. Jeg selv var hyret som crew og var ivrig med i planleggingen av LAN-et. Et ønske om en dokumentarfilm om Hardware-nettverket dukket i den anledning opp. Jeg ble satt på jobben.

Med stort mot og kanskje litt for stor selvtillit, tok jeg fatt på jobben. Det viste seg å være en ganske omfattende oppgave å lage en slik film. Med en 10-15 minutters film i tankene ble de ansatte hos Hardware filmet stadig vekk og i flere sammenhenger. Ting gikk etter planen og selv om resultatene sikkert kunne være diskuterbare, ville filmen blitt klar til et eventuelt LAN-party i 2005.

Det ble som kjent intet LAN-party den gangen likevel, men på det tidspunktet hadde en såpass stor del av filmen blitt laget at det ville vært kjedelig å avbryte prosjektet. Derfor bestemte jeg meg for å fortsette, med nye målsetninger. Nye intervjuer ble gjort og nye ideer dukket opp. Lansering på TG06 ble satt som målsetning.

Det har vært et faktum for undertegnede hele veien at dette ikke var et prosjekt som fikk førsteprioritet. Resultatet av dette ble en treg utvikling av filmen. Jeg prøvde med jevne mellomrom å gjøre litt nytt slik at det ikke skulle falle helt i fisk, men fremgangen var treg. Selv med en enorm innstats på TG06 ble det vanskelig å holde fristen. Med fornyet mot ble årets HW-LAN satt som ny tidsfrist.

Fredag 6. oktober var filmen endelig ferdig. I det den skulle eksporteres og legges ut oppstod det massevis av problemer og uforutsette hendelser, noe som førte til at filmen ikke kommer ut før i dag. Mange vil kanskje være enig i at det symboliserer produksjonsgangen ganske godt. Det har tatt ganske nøyaktig to år. Noe som også har resultert i en merkbar utvikling av mine egne ferdigheter. Det skal ikke mye til for legge merke til store kvalitetsforskjeller på ulike intervjuer. Dog har jeg i hvert fall lært mye.

Mange personer har blitt intervjuet og av disse er det flere som ikke får se seg selv på lerretet. Ikke ta det personlig, det er et resultat av en innholdsmessig utvelgelse. Dere som ser på må også huske at det er mange flere ansikter bak dette nettverket enn de som viser seg i filmen.

Til slutt må jeg si at den interessen mange forumbrukere har visst rundt prosjektet har vært overveldende. Den viser i stor grad det engasjementet som finnes i brukermassen til Hardware-nettverket. Forhåpentligvis blir ikke de og alle dere andre skuffet over resultatet. Det er tross alt begrenset hvor spennende man kan lage en film som omhandler en webside :p

PS: Om noen har spørsmål til filmen, eller andre spørsmål om nettverket skal jeg prøve å besvare disse best mulig i forumtråden til denne artikkelen.

Filmen er foreløpig kun tilgjengelig i én størrelse. En lettere versjon kommer snart. Klarer du ikke spille av kan du laste ned VLC Media Player.

Last ned filmen fra:

Server 1

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen