Filmåret 2007; En sniktitt

Når vi nå skuer ut over filmlandskapet for året som passerer kan vi se tilbake på mange store filmøyeblikk. Men hva holder egentlig fremtiden, nærmere sagt 2007, for oss som elsker film? Det er utvilsomt mye å glede seg til. Noen filmer har du kanskje hørt om før, noen har hele verden hørt om, og noen har de færreste noe forhold til.

Med overhengende stor fare for å vekke reaksjoner presenterer vi et knippe filmer, nemlig de vi gleder oss mest til:

Pans Labyrint er et visuelt eventyr
Pans Labyrint er et visuelt eventyr

Pans Labyrint

Denne filmen er et mesterlig skrekkeventyr av regissør Guillermo del Toro ("Hellboy"). Vi følger unge Ofelia som under den spanske borgerkrigen blir fortalt at hun er ingen ringere en prinsesse Moanna av underverdenen. Mens krigen raser ber faunen henne om å utføre tre oppgaver før neste fullmåne, for å bevise at hun virkelig er Moanna.

"Pans Labyrint" er kanskje den filmen vi gleder oss aller mest til i 2007, ihvertfall foreløpig. Filmen har et fantastisk plot, utsøkte skuespillere og er så realistisk at vi blir overbevist om at det virkelig er slik en faun ser ut. Med sine vakre bilder og rå realisme selv i voldsscenen er dette et skrekkinngytende eventyr for voksne. Filmen har allerede vært vist i Norge under Oslo Internasjonale Filmfestival og har hatt internasjonal premiere, noe som gjør den enda lettere å anbefale. Språket i filmen er spansk, og tekstingen blir dermed veldig viktig for de fleste av oss, men kan du spansk vil vi tro den er en enda bedre opplevelse.

Filmen har premiere 5. januar.

300

Frank Millers grafiske novelle "Sin City" vakte vill begeistring når den ble filmatisert i 2005, og stiller seg i rekken med andre mesterlige tegneserieadapsjoner vi har fått oppleve de senere år. I 2007 får vi oppfølgeren, "Sin City 2", men det er faktisk en annen Miller-filmatisering vi ser mer frem til. "300" handler om Spartas opprør mot perserne. Dette blir antageligvis årets mest blodige film, og antageligvis den med mest spektakulære kampsekvenser. "300" er en film som enten slår ned som en bombe eller blir en real flopp, det at vi setter denne på andreplass betyr at vi virkelig håper på det første.

Filmen har foreløpig premieredato 23. mars.

Blodige kampsekvenser får du i 300
Blodige kampsekvenser får du i 300

Sin City 2

Fallhøyden er gedigen etter "Sin City"s strålende mottakelse, filmen føk rett inn på topplistene til mang en filmelsker. Bortsett fra Bruce Willis som Hartigan er de fleste fra første runde enda med, og det ryktes også om Angelina Jolie i rollen som Ava Lord. Regissør Robert Rodriguez er også aktuell med "Grind house" i 2007, og står bak filmer som "El Mariachi", "Desperado", "From Dusk Till Dawn" og selvsagt første kapittel i "Sin City"-sagaen. Filmingen har ennå ikke startet, så det er tidlig å si noe mer konkret, men alt tyder på at dette blir en god film; bra historie, gode skuespillere, god regissør og en knallgod forgjenger.

Filmen har foreløpig premieredato 2. november.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen