Film på papir?

De nederlandske forskerne holder på å videreutvikle et konsept som muliggjør at man kan skifte mellom farger på et elektronisk papir. Problemet er at det foreløpig ikke har vært vellykket å skifte mellom fargene fort nok til at man kan generere bevegelige bilder.

Det er derimot antakelig bare et spørsmål om tid før man kan begynne å vise video på det elektroniske papiret, i og med at en rekke grupper av forskere jobber for fullt med å videreutvikle konseptet, som til nå har muliggjort å skifte mellom bilder, noe som egentlig er banebrytende i seg selv.

Hvis prosjektet lykkes vil det i tillegg til å resultere i den letteste enheten for filmfremvisning noensinne, også etter sigende være den minst strømkrevende løsningen. Markedets mest avanserte flatskjermer vil altså ikke ha mye å stille opp med mot den nye teknologien, hvis det går i den retningen forskerene håper på.

Mulighetene for konseptet er enorme, og dagens skjermer ville blitt overflødelige hvis teknologien en dag blir så utviklet at man kan overføre tilsvarende signaler til disse elektroniske papirbitene, og dermed bruke dem på samme måte som man i dag bruker tradisjonelle skjermer.

Vi kan ikke la være å fantasere om hva en fullverdig skjerm i papirformat kunne gjort for mobilindustrien.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen