Film en kos

Storbritannia har det siste året blitt rystet av flere alvorlige voldsepisoder med bakgrunn i såkalt 'happy slapping'. Dette går ut på at gjenger utstyrt med kameratelefon går til fysisk angrep på helt tilfeldige mennesker mens det hele filmes med telefonen. Bare i juni i fjor, hadde politiet i London registrert over 200 tilfeller på et halvt år.

Når har happy slapping-fenomenet funnet veien til Danmark. Danske medier har den siste tiden vært fylt med historier om folk som har blitt utsatt for umotivert vold som filmes med mobiltelefon. Mange av disse filmene har igjen blitt lagt ut på internett.

Nå har den danske radiokanalen P3 tatt til orde for et mottiltak mot happy slapping. P3-programmet Verdens Bedste Formiddag har presentert et alternativ til happy slapping, nemlig det de kaller for happy hugging. I stedet for å gå løs på folk, skal man altså heller filme at man gir noen en klem. Happy hugging blir i radioprogrammet beskrevet som den feilrettede versjon 2.0 av happy-fenomenet, siden det gir mer mening å gi noen en klem enn en på trynet.

Radiokanalen har mottatt flere videoer med happy hugging, da hovedsaklig av arbeidskolleger som uventet får en kjærlig klem. Men kanalen oppfordrer også til å gi mennesker man ikke kjenner på bussen eller toget en god kos.

Om du vil se kosevideoene, kan du gå inn på hjemmesidene til Verdens Bedste Formiddag.

(Kilder: Mobilsiden.dk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen