Fildeling på mobilen

Har du noen gang tenkt over at du kan laste ned musikk rett til mobiltelefonen, akkurat som på en PC? Det er ikke lenge siden dette var en fjern tanke, men nå som 3G og EDGE begynner å bli utbredt i mobiltelefonene våre, er nedlasting på mobilen en mulighet som bare venter på å bli utnyttet.

Dette lyset har tydeligvis gått opp for PeerBox Mobile, som nå er i ferd med å teste ut et program som lar deg søke og laste ned rett til mobilen. Det hele dreier seg om fildeling for Series 60-telefoner, altså telefoner som Nokia 6630, N70 og 3250. Om du har en slik telefon, vil du kunne dele filer akkurat som på en PC.

Som på de fleste andre fildelingstjenestene, er det først og fremst musikk som står i fokus. Det eneste du behøver å gjøre, er å skrive inn sang og artist. Deretter vil programmet – i følge produsenten – søke blant 50 millioner sanger.

Når du deler musikk på denne måten, er det viktig å være klar over at du opererer på kant med både lovverk og opphavsrettigheter. Programmet vil med andre ord ikke slå særlig godt an i musikkindustrien, skulle vi tro.

Det er kanskje tanken på søksmål fra platebransjen som har sørget for at PeerBox har gjort det mulig å i tillegg laste ned lovlig musikk. Om du vil holde deg på rett side av loven, lar programmet deg laste ned musikk fra Nareo for omtrent 14 kroner per sang ($1,99).

Om du ikke husker eller vet hva låten du vil laste ned heter, kan du be programmet om hjelp. Det eneste du behøver å gjøre er å ta opp 15 sekunder med musikk fra for eksempel radioen, og så vil programmet gjenkjenne låten. Deretter kan du laste den ned til telefonen.

Programmet finnes foreløpig bare i en prøveversjon. Fildelingsfunksjonen og musikkgjenkjennigen vil derfor ikke fungere riktig enda. Den endelige utgaven av PeerBox Mobile skal imidlertid være rett rundt hjørnet. Prøveversjonen kan lastes ned gratis fra PeerBox Mobiles hjemmesider.

Om du vil bruke mobiltelefonen din til å laste ned musikk, er det viktig å være oppmerksom på at dette kan koste skjorta om du ikke har et pristak på datatrafikk. Mer om dette finner du i saken "Rådyr mobilsurfing".

(Kilder: Peerboxmobile.com, Itavisen.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen