Fildeling blir lov i Frankrike

Den franske regjeringen har lovet at de vil forsøke å stoppe lovforslaget, selv om nasjonalforsamlingen har godkjent det. Dersom lovforslaget blir vedtatt, vil det være et steg tilbake for den franske musikk- og filmindustrien.

Den franske regjeringen kan stoppe lovforslaget på flere måter, enten ved å gjenåpne debatten i nasjonalforsamlingen, eller ved å få senatet til å stemme nei. Regjeringen har allerede bedt om å få gjenåpnet debatten i nasjonalforsamlingen.

Lovforslaget sier at "forfattere ikke kan forby reproduksjon av verker som er i et hvilket som helst format fra en nettbasert kommunikasjonstjeneste når verkene er planlagt for privat bruk." Den formuleringen vil gjøre det lovlig å laste ned og dele filer for sluttbrukere, men selskaper kan ikke gjøre det samme.

Svært få av nasjonalforsamlingens 577 medlemmer var til stede da stemmene ble opptalt. Lovforslaget ble godkjent med 30 mot 28 stemmer, noe som betyr at dersom nasjonalforsamlingen tar en ny debatt med flere tilstede, kan resultatet bli helt annerledes.

Kilde: Bloomberg

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen