Fildelere hjelper foredreløse barn

Du trodde kanskje fildelere kun bryr seg om seg selv og sin egen velstand? Vel, tro om igjen. Nettstedet TorrentFreak har gått sammen med P2Pnet om prosjektet KapKids, eller P2PKids som det også er kalt.

Under slagordet "because we care about sharing", ønsker prosjektet å hjelpe 29 nepalske barn i alderen 4-12 år. Barnene er foreldreløse etter at foreldrene deres ble drept i kamper mellom regjeringsstyrker og maoistgeriljaen, som ønsker å kaste kongedømmet ut av landet.

De 29 barna bor i et lite bambus-skur som setter vår velstand i et visst perspektiv. Alt folkene bak prosjektet ber om, er en liten donasjon. Et par dollar er ikke mye penger for oss, men for de nepalske barna kan det utgjøre en stor forskjell.

Pengene som kommer inn går uavkortet til barnehjemmet, og skal i første omgang brukes til å gi barna en bedre bygning å bo i, samt gi de skikkelig klær og mat. På lengre sikt er prosjektets ambisjoner å drive et ressurssenter i Nepals hovedstad Katmandu, med internettforbindelse og minst én heltidsansatt.

I en tid hvor det meste vi hører om fildeling inkluderer ordene søksmål, razziaer og arrestasjoner, er det godt å høre en solskinnshistorie. Dersom du kan tenke deg å støtte prosjektet, gå inn på KapKids.com.

(Kilder: TorrentFreak, KapKids.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen