Fildelere får egen religion
Teknofil

Fildelere får egen religion

Det store debatten om fildeling har lagt seg en smule, etter å ha hatt en voldsom topp rundt den første Pirate Bay-rettssaken i Sverige, og blant annet har Piratbyrån lagt ned sin virksomhet.

Men nå har noen kreative sjeler funnet ut at kopiering hander om noe langt mer enn en handling; de anser det som noe religiøst. I Sverige er derfor trossamfunnet «Missionerande Kopimistsamfundet» etablert, og de jobber nå aktivt for å oppnå offentlig status som religion.

Foreløpig har de ifølge TorrentFreak ikke oppnådd denne statusen fordi myndighetene mente organisasjonens møter ikke nådde opp til definisjonen av tilbedelse. De jobber nå med å finne ut hvordan de kan gjøre endringer slik at møtene kan oppnå den korrekte definisjonen.

- Gjennom historien har forskjellige grupper over hele verden blitt forfulgt av sine motstandere. De har etter hvert funnet sammen i religion og ønsket en fredelig sameksistens. Uten trusler eller trakassering, skriver trossamfunnet på sin nettside.

Ifølge Kopimistsamfundet er det følgende grunnprinsipper som er grunnlaget for deres virksomhet.

  • Kopiering av informasjon er etisk rett
  • Spredning av informasjon er etisk rett
  • Remiksing er en helligere form for kopiering enn den perfekte, digitale kopiering, da remiksing er kopiering av et mangfold av informasjon.
  • Å kopiere eller remikse informasjon som formidles av en annen person ses på som en respektfull handling og er et sterkt uttrykk for aksept og kopimistisk tro.
  • Internett er hellig.
  • Kode er lov.

De mener for øvrig at alle former for informasjonsbeskyttelse (les: kopibeskyttelse) er å sammenligne med slaveri, fordi informasjonen ikke er fri.

Organisasjonen har tilsynelatende gjort et aktivt arbeid med å definere sine grunnprinsipper, og har lagt ut et omfattende og formelt regelverk som de kaller sin konstitusjon, som tilsynelatende tilfredsstiller de kravene myndighetene stiller for å kunne bli ansett som en religion.

«Missionerande Kopimistsamfundet» ble formelt sett grunnlagt i slutten av 2010 av filosofistudenten Isaac Gerson, som rett og slett mener at «kopiering og deling av informasjon er det beste og vakreste som finnes».

Om du føler at Kopimiismen er ledetråden i ditt liv, kan du besøke nettsidene her.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen