Fildelere blir advart

Ifølge universitetsavisen Universitas, har Universitet i Oslo mottat over 70 klager fra internasjonale rettighetsorganisasjoner hittil i år - som er omtrent dobbelt så mange som på samme tiden i fjor. IT-avdelingen begynner å bli bekymret - ikke bare for sitt eget rykte, men også for de enkelte studentenes ve og vel.

- Det er bare et spørsmål om tid før vi i Europa ser søksmål fra amerikanske selskaper, sier USIT-rådgiveren Walter Martin Tveter til Universitas, og legger til at han håper norske studenter slipper å være de første som blir saksøkt.

Nå sender IT-avdelingen ut skriftlige advarsler til studentene som de har fått klager på, som først og fremst gjelder innbyggerne i studentbyene ved universitetet. Tidligere var standardpraksisen til USIT - univsersitetets IT-senter - å stenge av nettilgangen for studenter som de mottok klager på. Denne gangen ser det ut til at IT-avdelingen først og fremst er opptatt av å gjøre de enkelte brukerne klar over hva de risikerer når de først har kommet i rettighetsorganisasjonenes søkelys.

Les mer om saken hos universitetsavisen Universitas.

(Kilde: Universitas)

Kommentarer (59)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen