"Fildeler" får halv million

43-årige Tanya Anderson og Record Industry Association of America (RIAA) har lenge ligget i bitter kamp med hverandre. RIAA mener Anderson over lengre tid har lastet ned rettighetsbeskyttet materiale, Anderson på sin side har anklaget RIAA for å bruke hårreisende metoder i jakten på henne. Blant annet skal de ha ringt hennes ti år gammel datter på skolen og utgitt seg for å være hennes bestemor. RIAA må nå punge ut.

Tilkjent en halv million
Ifølge Torrentfreak har nå RIAA innrømmet at anklagene mot Anderson var feilaktig begrunnet. For dette må de nå betale Anderson 107.954 amerikanske dollar, eller godt over 500.000 norske kroner.

I utgangspunktet tilbød RIAA først 30.000 dollar og hevet dette senere til 60.000 dollar. Anderson avviste begge disse tilbudene, noe som tydeligvis var smart.


Dommen mot RIAA ble ikke mild.

Ikke ferdig
Anderson er ikke den eneste som har fått godtgjørelse etter anklager fra RIAA. I 2007 fikk Deborah Foster 68.000 dollar i en lignende avgjørelse.

Tanya Anderson er derimot ikke ferdig med RIAA. Hun venter fortsatt på en avgjørelse i sin anklage mot RIAA og deres metoder. Det er en fare for at RIAAs jakt på pirater kan ende med å koste dem dyrt.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen