Fiks flere bilder av gangen
Teknofil

Fiks flere bilder av gangen

Mange erfarer at det tar lang tid med en gang man begynner å fikse litt på bildene, i hvert fall hvis man skal gjøre om på en hel mappe med bilder til for eksempel en bildeserie på nett.  Likevel er det ofte de samme endringene vi gjør på bilde etter bilde, som å beskjære, endre på farger, legger til dato eller logo og kanskje lagre bildet i en annen størrelse og et annet filformat.
 
Har du en haug med bilder som du skal gjøre de samme endringene på, kan du fort beregne hele kvelden. Med Batch Photo kan du imidlertid få redigert alle bildene på én, to tre. Batch Photo hevder selv å være den raskeste bildeeditoren, og skal du redigere store mengder med bilder, vil du kanskje gi dem rett i det.
 
Programmet er ikke gratis, men finnes i en gratis 30-dagers prøveversjon. Skal du kjøpe Batch Photo, kan du velge mellom en hjemmeversjon til 30 dollar (rundt 200 kroner) eller en proffversjon til 60 dollar (400 kroner).  
 
produsentens hjemmeside kan du laste ned prøveversjon eller kjøpe programmet.

Mange funksjoner
Nytt i nyeste versjon (2.5) av programmet er at det også kan håndtere mange bilder i RAW-format av gangen. Du kan for eksempel sette parametre for hvitbalanse eller lagre dem i andre formater som TIFF eller JPEG.
 
Det er også mulig å sette sammen flere bilder til en pdf-fil, gi nye navn, sette på dato eller vannmerke eller bruke filtre for andre redigeringsfunksjoner.


 
Det er totalt 39 filtre og velge i mellom, hvorav fire går ut på å legge til logo, vannmerke, dato eller kommentarer. Så er det ti filtre med automatiske innstillinger for farger, kontraster, skaphet og syv filtre for å endre form som beskjæring, endring av størrelse  og rotering. Det er også et valg for å lage småbilder, såkalte thumbnails. I tillegg er det 18 effekter som endring til svart-hvitt, sepia eller filtre som får bildene til å se ut som for eksempel oljemalerier.

Full fart
Her har vi testet seks filtre på fem bilder. Vi valgte vannmerke, autokontrast, svart-og hvitt-konertering, ramme, endring til mindre størrelse og et filter som legger på et brunlig skjær som gjør at bildene ser litt gamle ut. Dette var veldig enkelt å sette opp, og selve konverteringen tok 6,8 sekunder for disse fem bildene.Det aller beste er at programmet er utrolig enkelt å bruke, det er så intuitivt at det bare er å sette i gang med en gang du har lastet det ned. Du blir tatt med gjennom en tretrinnsguide, der du først legger til bilder, så legger til filtre for hva du ønskes skal gjøres med bildene, så velger noen innstillinger som filformat og hvor bildene skal lagres.
 
Deretter er det bare å la maskinen jobbe mens du kan konsentrere deg om andre ting. Du får et estimat på hvor lang tid det vil ta, så du vet når du kan komme tilbake fra kaffepausen


 
Når du først har laget et sett med innstillinger du ønsker gjort på en gruppe bilder, kan du lagre det som en profil, slik at du slipper å sette det opp på nytt neste gang du ønsker å gjøre det samme. Dermed går det etter hvert enda fortere når du har laget deg ulike profiler som passer til diverse bruksområder.
 
 Batch Photo gir absolutt mersmak, nå gjenstår det bare å finne fram harddisken med bildearkivet og sette i gang med storredigering.
 
 
                                  

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen