TIPS: Fiks ruteren med en oppdatering
Tips

Fiks ruteren med en oppdatering

Ny fastvare kan ordne opp i nettverksproblemene dine.

Med ujevne mellomrom vil du kunne oppdatere den trådløse ruteren din med ny fastvare (firmware) – dette er ruterens "operativsystem". Du ikke gjøre dette, men slike opptateringer fikser gjerne på problemer med sikkerhet, stabilitet og ytelse. Ny fastvare kan også legge til ny funksjonalitet.

Disse oppdateringene kommer ikke av seg selv – i de fleste tilfellene er du nødt til å gjøre dette fra ruterens administrasjonsgrensesnitt. I guiden Ta kontrollen over ruteren får du hjelp til akkurat å komme inn der.

Etter å ha logget deg inn må du klikke deg litt rundt – se etter firmware update eller noe i den duren. De fleste moderne rutere kombinerer dette med en knapp som faktisk sjekker om det er kommet en ny versjon. Om ikke, må du sammenligne versjonsnummeret manuelt.

Siste versjon av fastvaren vil du finne på produsentens hjemmesider, som regel under nedlastinger eller brukerstøtte (support) for det gjeldende produktet.

Ta sikkerhetskopi først

Har du på ett eller annet tidspunkt omkonfigurert ruteren din, bør du først sikkerhetskopiere innstillingene dine før du oppdaterer. En oppdatering vil nemlig nullstille ruteren til fabrikkinnstillinger. Du kan lagre disse innstillingene som en fil på datamaskinen din, som du da kan enkelt kan laste inn etterpå.

Merk: Hvis du synes ruteren og oppsettet ditt fungerer krirkefritt, er det som nevnt ingen nødvendighet å oppdatere. En gyllen regel er jo å ikke tukle med noe som virker godt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen