Fikk sparken via Facebook
Teknofil

Fikk sparken via Facebook

Facebook kan brukes til mye rart. Du kan både holde kontakten med venner og legge ut bilder av ditt privatliv på nettsamfunnet. Det er derimot få som ville vurdert å gi noen sparken via nettsamfunnet.

Trodde det var en spøk
Det gjorde derimot sjefen til kanadiske Crystal Bell. Etter å ha jobbet to uker ved en spa-salong våknet hun en dag til meldingen "du har sparken" på sin Facebook-konto. Avsenderen var Bells nye sjef. Ifølge Canada.com tok Bell det som en spøk og stilte likevel på jobb. Der fikk hun beskjed om at meldingen slett ikke var noen spøk, Bell fikk sparken fordi hun ikke hadde stilt på et personalmøte en dag hun hadde fri. Sjefen anså det ikke som problematisk å gi beskjed over Facebook.

- Jeg ønsket bare å få saken unna samme kveld. Jeg ønsket ikke å gjøre dette i butikken med andre mennesker rundt meg, forklarer sjefen ifølge Canada.com.

Førse kjente Facebook-oppsigelsen
Dette er ikke første gang Facebook tas i bruk på finurlige måter. I Australia har dommere slått fast at rettskjennelser kan leveres via nettsamfunnet om den dømte ikke selv stiller i retten for å motta dom. Festbilder og meldinger på nettsamfunnet har flere ganger stilt personer i et uheldig lys når de egentlig har vært sykemeldt. Å gi noen sparken via nettsamfunnet har derimot tidligere ikke hendt.


Bell tok raskt kontakt med advokat for å bekjempe oppsigelsen, men den korte ansettelsestiden medfører at det er lite hun kan gjøre med sin tidligere sjefs avgjørelse.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen