Fikk refundert XP-kjøpesum

Alternativ tekst mangler

Den britiske programmereren Dave Mitchell fikk nylig refundert Windows XP-kjøpesummen fra PC-leverandøren Dell. Saken var at briten ikke ønsket eller hadde bruk for Windows på maskinen.

Mitchell kjøpte nylig en ny bærbar PC fra Dell, og hadde planer om kun å ha Linux installert på maskinen. Under første oppstart av PC-en valgte han Nei når han ble bedt om å godta lisensavtalen for Windows.

I lisensavtalen for Windows XP Home står det visstnok i klartekst at brukere kan få refundert kjøpesummen av Windows dersom de velger det bort.

Mitchell skrev et brev til Dell, og allerede to dager senere fikk han en positiv telefon fra PC-produsenten. Han ville få overført kjøpesummen av Windows XP til sin bankkonto.

Bankkontoen til Mitchell ble senere kreditert med £55,23 (670 kroner) som skal være kjøpeprisen for den forhåndsinstallerte Windows XP Home. Dell krevde ikke tilbake installasjons-CD-en for Windows XP.

PC-leverandører må i utgangspunktet betale en viss sum til Microsoft hver gang de selger en PC med forhåndsinstallert Windows. Derfor ble Mitchell overrasket over hvor lett det var å få refundert Windows XP-kjøpesummen.

(Kilde: BBC)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen