patent (Foto: Ettore Marzocchi / Matjaz Boncina / Istockphoto)

Fikk patent på smarttelefonen

Kanskje er det for mye overtid på det amerikanske patenkontoret som er forklaringen. Uansett greide et selskap i forrige uke å få godkjent en patentsøknad som i bunn og grunn beskriver den generelle smarttelefonen.

Søknaden beskriver en enhet som har "uttagbart minne, tilkoblingsmuligheter til internett, kamera og muligheten til å laste ned bilder og video", skriver Slashdot. Dette er egenskaper som kjennetegner de fleste smarttelefoner i dag.

Og selskapet som nå eier rettighetene til de fleste smarttelefoner på markedet, var ikke sene om å utnytte sjansen de fikk rett i fanget. Allerede før de hadde fått godkjent søknaden, sendte de inn de tre første søksmålene mot de store mobilprodusentene.

Saksøkte for tidlig

Selskapet, hvis navn foreløpig er ukjent, var imidlertid litt for tidlig ute, og trakk søksmålene da de oppdaget at de var sendt inn for tidlig. Men ett minutt etter at de hadde fått godkjent søknaden, haglet det inn med søksmål mot blant andre Nokia, Sony Ericsson, Samsung, Motorola, HTC og Apple.

Slike patentsøknader er en idrett blant selskaper som spekulerer i å inngå forlik med store mobilprodusenter. Hvorvidt selskapet kommer til å gjøre noen suksess med sine ferske søksmål, vil bare tiden vise.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen