Fikk foreløpig seier

Som svar på en anmodning fra Telenor East Invest har russisk Høyesterett i dag bekreftet en avgjørelse som vil hjelpe til å gjenopprette styringsprinsippene i det russiske mobilselskapet VimpelCom.

Overprøver tidligere kjennelse
Kjennelsen Telenor har fått, forteller at Russlands høyeste rettsinstans har satt til side ikrafttredelsen av en kjennelse i en lavere rettsinstans.

Dersom den kjennelsen hadde blitt stående, ville den ha tilsidesatt stemmerettsreglene om kvalifisert flertall i VimpelComs styre. Dette gjelder blant annet i strategiske beslutninger, som for eksempel oppkjøp.

Beslutningen innebærer også at Høyesterett overtar den videre rettslige behandlingen av saken.

- Vi er glad for at Russlands Høyesterett har tatt over ansvaret for denne saken og ser fram til en endelig beslutning i vår favør, sier Telenors pressetalsmann Dag Melgaard.

Telenors henstilling til Høyesterett sa blant annet at det hadde skjedd overtramp i lovlige prosedyrer i saken, for eksempel at den lokale domstolen i Temruk ikke hadde noen jurisdiksjon i denne saken.

- Vi er oppmuntret av avgjørelsen Høyesterett har fattet, noe som klart indikerer at det russiske rettssystemet er i stand til å gjenopprette lov og orden i selskapskonflikter, sier Melgaard.

Oppmuntret av den positive meldingen fra Russland så ønsker Telenor fortsette sin satsning der. Telenor ser på Russland som ett av de markedene hvor selskapet har muligheten til å vokse seg større.

(Kilder: Telenor)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen