Fikk du ny mobil i år?

Alternativ tekst mangler

Fikk du ny mobil til jul? I så fall er du ikke alene. Elkjøp mente før jul at mobiltelefonen kom til å bli den femte mest populære julegaven i år.

Om du har fått en telefon uten abonnement eller operatørlås, kan det nå være lurt å sette i gang med konfigurering av den nye telefonen. For at du skal kunne ta i bruk WAP, MMS eller kanskje mobil-TV, må du laste inn noen innstillinger for at dette skal fungere.

Sett opp mobilen for WAP og MMS
Å sette opp disse innstillingene gjøres med noen tastetrykk på en nettside, som sender oppsettet til telefonen din som en SMS.

Start konfiguratoren >

Dersom du støter på problemer, og ikke klarer å komme deg på nett, må du ta kontakt med kundesenteret til din operatør.

Kom i gang med ny mobil
Nå som mobilen din er ferdig konfigurert, kan du begynne å utforske de nye mulighetene den byr på. Hva med å installere et nytt program? Eller kanskje du vil lage deg noen skikkelige bakgrunnsbilder?

Amobil har et vell av nyttige guider som kan hjelpe deg i gang. Vi har også en egen artikkelserie med omtaler av mobilprogrammer. Her er et lite knippe:

Nyttige og unyttige programmer til mobilen >
Guide: Slik lager du gode bakgrunnsbilder >
Guide: Slik får du gratis ringetoner >
Guide: Bli en SMS-proff >
Guide: Muligheter med blåtann >

Vi har også testet en god del tilbehør til forskjellige telefoner. Disse testene finner du her.

Fyll mobilen med musikk og video
Det er ikke til å komme utenom at en mobiltelefon skal være et underholdningssenter, og ikke bare en telefon. Vi har egne guider som viser deg hvordan du kommer i gang med musikk og video på mobilen.

Slik ser du film på mobilen >
Slik kommer du i gang med musikk på mobilen >

Alternativ tekst mangler

Hva med den gamle mobilen?
Dersom du nå sitter med to mobiltelefoner, er det gjerne et par ting du bør gjøre før du legger den i skuffen eller gir den vekk. Først og fremst kan det være en smart idé å ta vare på innholdet i den gamle mobilen din.

Ta en kopi
Det viktigste for folk flest er trolig å ta vare på bilder og telefonnumre. Dersom den gamle og den nye telefonen har blåtann, er det bare å sende bildene fra den ene telefonen til den andre. Har den gamle eller den nye ikke blåtann, må du sannsynligvis investere i en datakabel, og kopiere bildene over på PC-en.

Prisguiden har beste pris på datakabler >

Kontaktlisten din kan i mange tilfeller sendes over blåtann til den nye mobilen. Dersom det ikke er mulig kan du bruke en datakabel til å kopiere kontaktene dine over på PC-en. Eller kanskje det er på tide å sette seg inn i SyncML?

SyncML lar deg synkronisere kontaktlisten og kalenderen mot en tjener på internett, slik at du enkelt kan laste dette inn på en ny mobil.

Her finner du mer informasjon om SyncML >

Fjern låsen
Om du har tenkt til å gi vekk den gamle mobilen din, bør du fjerne en eventuell operatørlås før du gir den fra deg. Om din telefon er låst til for eksempel Telenor, vil det ikke være mulig å bruke et Chess-SIM-kort i den.

En enkel måte å sjekke om telefonen din er låst på, er å sette inn et SIM-kort fra en annen operatør. Dersom telefonen spør etter en kode, er den låst.

For å låse opp telefonen, trenger du IMEI-koden. Dette er en 15-sifret kode du finner ved å taste *#06# på telefonen. Her finner du låsekoder og fremgangsmåter for å låse opp telefoner:

Telenor-lås >
Netcom-lås >

Lykke til!

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen