Fikk du ikke jule-SMS i år?

En tekstmelding har aldri vært billigere å sende, men likevel meldes det om langt færre sendte SMS på julaften i år enn de siste årene.

I løpet av julaften og de første timene på 1. juledag registrerte Telenor 17,1 millioner sendte SMS blant sine kunder. I fjor var tallet 21 millioner og i 2008 hele 22,1 millioner SMS.

–Dette er en reduksjon i antall sendte SMS- meldinger i forhold til tidligere år. Det er vanskelig å si eksakt hva dette skyldes, men vi tror sannsynligheten er stor for at flere av de som tidligere har benyttet SMS til mobile julekort i større grad har kommunisert via Facebook og andre sosiale medier, sier informasjonssjef Per Aril Meling i Telenor.

På en vanlig dag sender Telenors kunder om lag 11 millioner SMS.

Økt databruk
I løpet av 2010 har enda flere nordmenn gått over til å bruke en smarttelefon, der du også har tilgang til blant annet Facebook og andre sosiale medier. Det har vært en utfordring å takle den økende datatrafikkbruken på store merkedager og høytider, erkjenner Telenor:

- En gjennomgående trend i 2010 har vært at større eventer har hatt en kraftig økning i databruk, men ikke samme økning på tale og SMS. Vi har derfor grunn til å tro at kundene tar bilder og video med mobilen og laster direkte ut på sosiale medier. Dette er svært kapasitetskrevende for mobilnettet, og vi har derfor vært spent på trafikktopper som jul- og nyttårsaften, sier Meling.

NetCom: - Facebook truer julekortet
På lille julaften varslet NetCom om at Facebook var i ferd med å bli like populært som SMS og MMS for å sende julehilsener, og at dette truet det tradisjonelle julekortet.

I en undersøkelse foretatt av Norstat på oppdrag fra NetCom kommer det frem at 6 av 10 nordmenn vil ønske familie og venner God jul på SMS og MMS. Like mange vil gjøre det samme via Facebook.

- Stadig flere bruker mobilen når de skal på Facebook og andre sosiale medier, og at internett er så lett tilgjengelig er nok med på å forklare hvorfor Facebook tar innpå tekstmeldingen, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom.

Flere kvinner sender Facebook-hilsen
Facebook er populært blant både kvinner og menn, men det er nok en særlig attraktiv kommunikasjonsplattform for kvinner.

I alle fall viser NetCom-undersøkelsen at hele 60 prosent av kvinnene vil sende julehilsen på Facebook. For menn er tallet "kun" 47 prosent.

- Det er interessant å følge utviklingen i hvordan vi ønsker hverandre god jul. Først ble det tradisjonelle julekortet utfordret av tekstmeldinger og bildemeldinger, og nå foretrekker mange å ønske god jul på Facebook, avslutter Vederhus i NetCom.

 


 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen