Fikk arrestordre mot MIT-studenter

Å være student i demokratiske land pleier vanligvis å være en frigjørende affære. Å frykte arresten på grunn av funn man har gjort hører heldigvis til sjeldenhetene. Studentene ved Massachuttes Institute of Technology (MIT) fikk derimot føle hvordan det er å leve i et diktatur.

Fant sikkerhetshull i betalingssystem
Tre studenter ved den annerkjente skolen hadde gjennom sin forskning funnet hvordan de kunne hacke betalingskortene på byens kollektivsystem. Kortene, kalt CharlieCard, er elektroniske betalingskort lignende det Ruter i Oslo og Akershus planlegger å innføre. Studentene hadde lenge jobbet med saken, og skulle etter planen holde et foredrag om sine funn. Transportetaten i Massachuttes var derimot ikke fornøyd.
Ifølge TG Daily har transportetaten anlagt sak mot studentene og skaffet en arrestorde mot dem. Dette resulterte i at studentene ble stilt for retten i stede for å holde foredraget. Retten ga dem så en dom mot å fortelle om sine funn. Det er tydelig at transportetaten fryktet store inntektstap om det blir kjent hvordan kortene kan hackes.


Det var smartkort som dette studentene klarte å hacke.

Ville bare hjelpe
Studentene på sin side mener transportetaten har begått en stor blemme. De ønsket å opplyse om problemet slik at sikkerhetshullet kan tettes.

- Vi ønsket å opplyse dem om hva vi hadde funnet, og gi dem noen ideer om hvordan problemet kan fikses, sier en av studentene, Zack Andersson, ifølge Boston Herald.

På den annen side var det ikke for transportetaten studentene skulle legge frem sine funn denne gangen. Derimot var det en større konferanse for hackere.

Sikkerhetshullet er fortsatt åpent da transportetaten selv ikke har maktet å tette det, så i det minste kan studentene fortsette å reise kollektivt gratis. Å dele metoden med andre kan derimot koste dem dyrt.

Både advokater og rettighetsorganisasjoner har kritiser dommen mot studentene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen