(Bilde: Epic Games)

Fikk millioner av nedlastninger etter Apple-kampanje

Det kan kanskje lønne seg for apputgivere å danse etter Apples pipe?

Apple feiret nylig 5-årsdagen til applikasjonsbutikken App Store ved å gi bort fem apper og fem spill helt gratis. Dette var utgivelser som allerede var velkjente og populære, men de hadde altså kostet noen kroner også.

For eventyrspillet Infinity Blade II ble 5-årskampanjen en stor suksess, melder Phone Arena. Mobilspillet fikk anslagsvis mellom fem og sju millioner nye brukere, samt at den første utgivelsen i samme serie fikk 2,5 ganger flere kjøp enn uka før.

"Kjøp-i-app"

Infinity Blade I koster 42 kroner, og i oppfølgeren som i kampanjeperioden var gratis kan utvikler Chair Entertainment og utgiver Epic Games også tjene noen kroner på såkalt "kjøp-i-app". Det siste nekter imidlertid utvikleren for at gir noe særlig utslag.

– Selv om vi vanligvis registrerer en økning når vi har gjort gratispromoteringer, tror vi ikke er er særlig betydelig. Spillet er nemlig gjort på en måte som ikke krever "kjøp-i-app," sier talsperson for Chair Entertainment, Laura Mustard, til AllThingsDigital.com.

Salget av en e-bok som binder sammen historiene i første- og andre spill økte også med 70 prosent, uten at det nødvendigvis trenger å bety all verdens. Boka koster likevel 16 kroner.

På lag med Apple

På to og et halvt år har nærmere 50 millioner iPhone-brukere kjøpt eller lastet ned en av de to utgavene av Infinity Blade. Begge spillene har også vært inkludert på flere av App Store-redaksjonens lister.

Dessuten hauset Apple opp Infinity Blade II i forbindelse med lanseringen av iPhone 4S, ettersom spillet hadde ytelseskrav som bare den – på den tiden – nye Apple-telefonen ville takle.

Les også: Du blir rik av å klatre til topps i App Store

(Kilder: AllThingsDigital.com, Phone Arena)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen