Slik kan det gå når mobiltelefonen din blir stjålet.
Teknofil
Slik kan det gå når mobiltelefonen din blir stjålet. (Bilde: Buzzfeed)

Fikk frastjålet telefonen – ble superkjendis i Kina

Dette er den vanvittige historien om journalisten og Brother Orange.

Tidlig i 2014 ble den amerikanske journalisten Matt Stopera frastjålet mobiltelefonen sin på en bar i New York. Han tenkte ikke noe videre over dette, før han omtrent ett år etterpå oppdaget at fotostrømmen hans hadde en bråte bilder han ikke hadde tatt selv.

Disse inkluderte omtrent 20 «selfies» av en mann ved et appelsintre.

 

Stopera fortsatte å få masse ukjente bilder i fotostrømmen sin, og skjønte ikke helt hva som skjedde. Han tenkte det kanskje var en feil, eller at telefonen kunne vært hacket. En måneds tid senere fattet han endelig at bildene ble tatt av personen som nå hadde den gamle telefonen hans. Og denne personen var tydeligvis i Kina.

Nå handlet Stopera raskt, og gjennom Apple Store fikk han i praksis «skrudd av» den gamle telefonen. Men siden han er journalist, laget han en historie om hendelsen på Buzzfeed. Der viste han også en mengde bilder fra telefonen.

Blir kjent i Kina

Funnet!
Funnet! Foto: Buzzfeed

Det er nå historien begynner å bli rar. Innen få timer begynner han nemlig å få store mengder «tweets» fra Kina. Noen har oversatt historien hans, og delt den det sosiale nettverket Weibo. Der hadde den gått viralt.

Plutselig er Stopera og historien om telefonen hans kjent i hele Kina, og Stopera oppretter selv en profil på Weibo. I løpet av første dagen har han fått 50 000 følgere. I løpet av første uka har han 100 000.

Det tar ikke lang tid før kinesiske nettbrukere klarer å finne mannen på bildene – som de kaller «Brother Orange», etter appelsinselfiene.

Stopera og Brother Orange blir etter hvert kompiser på nettet, or Stopera bestemmer seg for å reise til Kina for å besøke ham – selvsagt sammen med et team fra Buzzfeed. Brother Orange sier ja.

Mottatt som superstjerne

Mottakelsen på flyplassen.
Mottakelsen på flyplassen. Foto: Weibo

Allerede på flyet oppdager Stopera at situasjonen er litt «større» enn antatt. Han blir nemlig gjenkjent av ei kinesisk jente, som litt etterpå kommer over med et håndskrevet brev der hun uttrykker ønske om å bli bedre kjent med ham.

Og på flyplassen – vel, der tar det av. Brother Orange er nemlig ikke alene. Terminalen er full av journalister og fans, og det er helt kaotiske tilstander.

 

Pressekonferanse.
Pressekonferanse. Foto: blog.sina.com.cn

Slik fortsetter det. Stoperas Kina-besøk blir en eneste stor turné, der han fotfølges av fotografer og fans, og sendes rundt på det ene arrangementet etter det andre. Han besøker fabrikker og restauranter, havner på pressekonferanser og blir fotografert med babyer.

Han blir til og med nødt til å ta et gjørmebad i full offentlighet.

På Weibo-kontoen sin la han ut en rekke bilder som viste hvor gode venner de hadde blitt.
På Weibo-kontoen sin la han ut en rekke bilder som viste hvor gode venner de hadde blitt. Foto: Skjermdump/weibo

På ett tidspunkt blir en fotograf stygt skadet etter å ha forsøkt å ta et bilde av Stopera og Brother Orange mens de besøker huset til en kjent fotballspiller.

Stopera oppdager også at folk reiser i timevis bare for å få overnatte på samme hotell som ham, og har store skilt der de skriver at de elsker ham.

Ikke verst for en tilfeldig fyr som fikk mobiltelefonen sin frastjålet. Hele historien kan du lese hos Buzzfeed.

Vil du helst unngå å bli kjendis i Kina?
Slik aktiverer du tyverisperre på telefonen din

(Kilde: Buzzfeed)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen