Fikk du med gårsdagens beste aprilspøker?
Teknofil

Fikk du med gårsdagens beste aprilspøker?

Her er våre favoritter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Våren er endelig her, og ble innledet i går av nok en 1. april full av vitser, lurerier og spøker. Her i Tek-nettverket feiret vi dagen ved å lure så mange av dere som mulig med lagringsavgiften staten skal innføre. Heldigvis var vi ikke de eneste som prøvde å være morsomme, og nettsider over alt var fulle i går av nyhetssaker man måtte ta med en god klype salt.

Her er noen av våre favoritter:

Google Maps blir portert til Nintendo 8-bit

Mange av de største IT-selskapene har begynt å virkelig ta av når 1. april gjør sin ankomst. I år presterte Google å lage en hel haug av aprilspøker, den ene morsommere enn den andre. Den aller morsomste i våre øyne var Googles nye versjon av Google Maps, portert til den eldgamle spillkonsollen fra Nintendo.

– Her på Google tilbyr vi produkter til alt fra datamaskiner, telefoner, nettbrett og TV-er , men vi har lenge oversett et av de mest populære datasystemene som noen gang har blitt solgt. Derfor er det en glede å presentere Google Maps, 8-bits-versjon, til Nintendo NES.

Det hele er pakket inn med strålende 8-bits grafikk og musikk, og lydeffektene når de zoomer inn på kartene var prikken over i-en for vår del.

Gmail Tap

Google-utviklerne har visst irritert seg lenge over hvor små skjermer en vanlig smartmobil har. Derfor allierte de seg med en av etterkommerne til skaperen av morsekoden, og satte i gang med å lage Gmail Tap, morsetekstning på mobilen.

– Alt du trenger er en strek og et punkt for å kunne ha en samtale med hele verden.


02s supertelefon

Det britiske teleselskapet 02 lanserte nylig et nytt abonnement kalt On & On for de som elsker å bruke telefonene sine mye. Det ikke mange visste var at de også lanserte en telefon perfekt egnet for mange, mange, mange timer med bruk. Telefonen heter O2 On & On smartphone, og kan skilte med spesifikasjoner som 1,2 GHz-prosessor, 3,5-tommers LCD-skjerm og et 8-megapiksels kamera. Men hva er den virkelige nyheten? Et batteri holder mobilen levende i 92 timer standby, eller hele 1000 timer taletid. Virkelig perfekt for den moderne mobilbrukeren.

Sony Vaio Q

Sony har skjønt at folk vil ha små ting, og mange trodde kanskje Vaio-maskinene deres allerede er tynne og bærbare nok. Så feil kunne vi ta. I går annonserte de nemlig Sony Vaio Q, en liten bærbar maskin på størrelse med en tier.

Som om det ikke var nok med en liten formfaktor, har den lille maskinen ganske imponerende spesifikasjoner. Her skryter de av alt fra en i9-prosessor fra Intel (nei, ikke i7.), 8 GB minne, to SSD-er på 128 GB i Raid 0, et AMD Radeon HD 6650M-skjermkort og en 3D-skjerm på 0,75 tommer.

Se hele videoen under, og kos deg:


Gå videre til neste side for enda et par gode aprilspøker.

Razer Snake Eyes

Vi er vant til å ha haugevis av informasjon på skjermen vår når vi spiller, med alt fra ammunisjonstall til oversikt over fiender og liv. Men hvorfor har vi ikke dette i det virkelige liv enda? Razer har tatt ansvar, og lanserer Razer Snake Eyes. Disse brillene gir deg informasjon om alt som skjer rundt deg, fra antatt ferdighetsnivå på mannen på benken, til informasjon om maten du er i ferd med å spise. Se videoen under for en kort introduksjon, eller gå til Razers hjemmeside for en langt dypere gjennomgang av alle funksjonene.


Trollmanns-hettegenser... Med LEDs!

Nettstedet ThinkGeek har blitt kjent for å produsere alt det en nerd skulle drømme om. Denne gangen har de overgått seg selv, og viser frem noe som antageligvis kommer til å holde seg på drømmestadiet en god stund fremover. Denne hettegenseren er nemlig bevegelsesstyrt, og skal kunne oppdage hvilke magiske bevegelser du utfører, og så akkompagnere det med riktig type lys og lyd. Som flere kommenterer under saken så er dette typisk en av de tingene som så mange nerder vil ha, at de ikke kan gjøre annet enn å realisere konseptet.

Les mer om hettegenseren på nettsiden deres, eller se videoen under.

Adblock ble Catblock

Tilleggsprogrammet AdBlock til Chrome og Safari fikk en midlertid oppdatering i går, da plutselig programmet het CatBlock. I stedet for å blokkere annonser, ble bildene heller byttet ut av søte kattebilder. Skaperen av programmet skal ha fått så mange gode tilbakemeldinger at han nå sier han vil vurdere å lage en egen versjon av CatBlock, hvis han får nok donasjoner.

SkyCMD

Sist ut på listen vår er Microsoft, som skal ha tenkt hardt og lenge på hvordan de kunne friske opp utseendet på deres nettlagringstjeneste Skydrive. De endte opp med å se tilbake på enklere tider, da vi ikke brukte verken mus eller berøringsfølsomme skjermer for å få ting gjort - vi brukte tastaturet. Dermed skapte de SkyCMD, som benytter seg av et DOS-lignende grensesnitt for å la deg navigere deg rundt i filene dine du har lagret på Skydrive. Og ja, det funker faktisk, og det er skremmende morsomt å navigere seg rundt i filene sine på den gode, gamle måten.

Les mer om SkyCMD på Microsofts blogg, eller gå direkte til SkyCMD (krever at du logger inn med din Windows ID)

Dette er bare et lite utvalg av hundrevis av gode aprilspøker som dukket opp på nettet i går. Hvilke likte du best? Bruk gjerne kommentarfeltet nedenfor og lenk til dine favoritter.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen