Fikk du med deg disse Teknofil-sakene?

Dette er ukens godbiter fra det teknofile hjørnet.

Hver søndag framover vil vi gi deg en oversikt over de mest spennende sakene fra uken som gikk på Teknofil.no. Så stikker du innom på hviledagen, er du sikker på at du ikke har gått glipp av noe stort fra teknologiens verden.

I løpet av de siste syv dagene har vi fortalt deg om en mobiltelefon med skjerm både foran og bak, og vi har gått ti fotokalendere etter i sømmene.

Men det er langt ifra det eneste du burde få med deg.

Her følger en oversikt over noen av godbitene fra uken som gikk:

Vil du bli Måne-turist?

Har du gått lei av å feriere på Jorda? Nå kommer det et tilbud om chartertur til Månen, og denne gangen står tidligere NASA-sjefer bak roret. Dette vil ikke begynne før i 2020, men du kan like gjerne begynne sparingen allerede nå: Én billett koster 750 millioner dollar, altså svimlende 4,3 milliarder kroner.
Les hele saken her »

Nytt håndjern gir deg elektriske støt

Forbrytere kan begynne å grue seg til framtiden hvis dette patentet ser dagens lys. Et amerikansk firma har nemlig levert skisser til et høyteknologisk håndjern som «korrigerer» oppførselen til fanger ved hjelp av elektriske støt. Andre hjelpemidler inkluderer sprøytespiss, kamera, GPS og biometrisk sensor.
Les hele saken her »

Denne tanksen styres med PlayStation-kontroll

Opprørerne i Syria tyr til stadig mer kreative metoder i kampen mot Assad-regimet. Sist ute er denne hjemmelagde tanksen, hvor de blant annet styrer våpenet ved hjelp av en PlayStation-håndkontroll! Totalt fire kameraer fanger opp hva som skjer på utsiden, og på innsiden blir det nesten som et dataspill på skjermen.
Les hele saken her »

Dette lyset drives av tyngdekraften

Her er et lys som kan få mye å si i utviklingsland. Det består av en kropp med en lysdiode, og en ledning som festes til lyset. På den ene enden av ledningen fester man en sekk med for eksempel steiner, slik at ledningen blir dratt sakte ned mot bakken. Dette genererer videre strøm til lyset på en effektiv og lite forurensende måte.
Les hele saken her »

Spillgenser lar deg slåss mot usynlige spøkelser

Dette er en "spillkonsoll" ulik noe annet. Du tar på deg en genser, og ved hjelp av sensorer kan du blant annet styre et spill og motta fysiske tilbakemeldinger, gjerne i form av lysdiodene i front. Heretter kan du med andre ord slåss mot usynlige spøkelser, men vær forberedt på rare blikk fra andre.
Les hele saken her »

HBO Nordic er lansert i Norge

Endelig får videotjenesten HBO Nordic en bredere lansering i Norge. Men hvordan står det til med brukervennligheten? Og kanskje viktigst av alt, hva med innholdet?
Les hele saken her »

Har du vært avlogget lenge?
Les også: Forrige ukes godbiter på Teknofil

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen