Fiendene samarbeider

De fleste mobilprodusenter er som regel forsiktige med å la andre i bransjen få innblikk i sine metoder og utvikling av teknologier, av konkurransemessige hensyn.

Motorola og Samsung har nå trosset denne 'uskrevne regelen' og innleder et samarbeid som innebærer at de deler sine mobilteknologier med hverandre.

Det er foreløpig ukjent hva denne krysslisensieringen vil ha å si for utviklingen av de to selskapenes mobilenheter heretter, eller om det vil ha noen innvirkning i det hele tatt. Samsung har uttalt til Korea Exchange at de ikke har lov til å gi noe informasjon om avtalen de har inngått med Motorola.

De som imidlertid bekymrer seg for at dette er begynnelsen på en sammenslåing av de to mobilgigantene, kan ta det helt med ro. De to selskapene har helt andre grunner for å inngå denne avtalen.

Krangling om patenter
Målet med avtalen er nemlig å hindre juridiske strider rundt åndsverk. Dette er tvister som ofte blir svært kostbare for de involverte. Ved å samarbeide på denne måten håper Motorola og Samsung å minske antallet slike tvister.

Dette er langt ifra den første avtalen av dette slaget som er inngått produsenter imellom, for å spare kostnader forbundet med krangler om opphavsrett på teknologier. Tidligere i år skrev Samsung og Sony under på en avtale om å dele patenter knyttet til databrikker og industristandarder.

Tidligere i år ble LG Electronics enige med japanske Matsushita Electric Industrial Co. om å begrave stridsøksen og dele patenter på plasmaskjerm-teknologier, PC-er og DVD-er.

(Kilder: Digi.no, Yahoo News, Korea Exchange)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen