Fibernett i hjemmet

Fibernett i hjemmet

Det er Siemens som nå frister med ny overføringsteknologi i hjemmet, basert på optiske fiber. I tillegg til å gi stabil overføring på 100 Mbps, skal løsningen gjøre det tilnærmet umulig for andre å avlytte datatrafikken, i tillegg til at kabelen med sitt tverrsnitt på 1,5 mm er lett å skjule bak lister eller under tepper.

I tillegg til selve tråden trengs adaptere i begge ender, slik at du kan koble til ruteren din eller andre enheter som skal inn på nettet. 

Ikke for mobil
Men fiberen vil ikke kunne erstatte trådløse nett, ettersom det er vanskelig å koble seg til fiberkabelen med en mobiltelefon, trådløs IP-telefon, bærbare PC-er eller andre produkter med nettkobling basert på WLAN. 

Løsningen blir derfor mest egnet for den som ellers må trekke lange kabler for å få stabil overføring av IP-TV mellom bredbåndsrouter og IP-TV-mottaker, eller som av andre grunner er avhengig av stabil og høy båndbredde mellom stasjonære enheter. 

Skjulbar
I tillegg til at kabelen er lett å skjule kan du også enkelt kappe den i riktig lengde, eller skjøte den, om du vil ha en annen lengde enn de 30 meterne som følger med i pakken.

Hjemmefiberpakken fra Siemens heter Gigaset Optical LAN Adapter Duo, og består av 30 meter fibertråd og to adaptere. Den kommer i salg hos utvalgte forhandlere i mai, og vil trolig koste noe under 1.500 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen