Festivalsommeren 2008

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sommer er festivaltid, og floraen i Norge blir stadig rikere. Noen er små, noen er store, noen handler bare om musikk, mens på andre kan du bade i stamp og se film også. Festivaljungelen er stor, og kan ikke nåes over i ett jafs, men her er våre favoritter og anbefalinger for sommeren.

De fire store

Alle kjenner til dem, og ingen festivalguide er komplett uten dem. Dette er fire festivaler som er viden kjent.

Hovefestivalen

Når: 23. - 27. juni
Hvor: Arendal
Headlinere: Jay-Z, Panic! At The Disco, In Flames, The Raconteurs, Beck
Pris: 1890 kr (festivalpass, gjelder alle dager)
Nettsted: Hovefestivalen

Om du syns telt, strandliv, bading og natur er en naturlig og forfriskende del av festivallivet; Hove er festivalen for deg! Festivalledelsen setter også et sterkt fokus på noe som er i vinden for tiden; miljøvennlighet og CO2-problematikk. Kombiner dette kjente artister, og du skjønner hvorfor de fleste nikker gjenkjennende når Hovefestivalen nevnes. Beck og Bad Religion tar turen til Hove fra USA sammen med et tosifret antall andre amerikanske og canadiske artister, blant annet Bullet For My Valentine, Jay-Z og The Racounteurs, det samme gjør også en lang rekke andre mer eller mindre kjente artister.

Quartfestivalen

AVLYST
Hvor: Kristiansand
Headlinere: Kaizers Orchestra, Ane Brun, Cradle of Filth, Kent, Madcon
Pris: 1750 kr (gjelder for samtlige arrangementer på Odderøya alle dager i Quart-uka)
Nettsted: Quartfestivalen

Quarten er en av de definitivt mest kjente og best besøkte norske festivalene. Her får du se, eller høre om man skal være nøye på det, et stort, tosifret antall artister både fra Skandinavia og resten av Europa. Noen tar også turen over dammen fra Canada og USA for å underholde i Kristiansand denne sommeren. Det anbefales sterkt å planlegge turen i god tid om du ønsker å svippe innom Kristiansand i begynnelsen av juli.

Roskildefestivalen

Når: 3. - 6. juli (oppvarming fra 29. juni)
Hvor: Roskilde, Danmark
Headlinere: My Bloody Valentine, The Raveonettes, Cat Power, Duffy, Sharon Jones
Pris: 1650 kr (alle dager inkl. oppvarmingsdagene). Egne tilbud for telt
Nettsted: Roskildefestivalen

Roskildefestivalen er den eneste ikke-norske festivalen på Kulturos festivaloversikt, men som største Nordeuropeiske musikkfestival fortjener den en plass på lista likevel - det er tross alt et stort antall nordmenn som tar turen til Roskilde hver sommer. Hele festivaloverskuddet går til humanitære og kulturelle organisasjoner og formål, noe som ikke ville vært mulig uten tusener av frivillige medhjelpere. Det er tett mellom stjernene når man titter gjennom programmet, og her kan man trygt si at det fins noe for enhver smak.

Øyafestivalen

Når: 5. - 9. august
Hvor: Oslo
Headlinere: Grinderman, Turboneger, Sonic Youth, N.E.R.D., Kaizers Orchestra, My Bloody Valentine, We, Raga Rockers, Iron And Wine, Sigur Rós
Pris: 565 kr (festivalpass)
Nettsted: Øyafestivalen

På historisk grunn i Gamlebyen i Oslo arrangeres Øyafestivalen. Kjente og mindre kjente blir å se på scenen, og du er garantert god underholdning du kan forevige og vise til venner i ettertid, såfremt du følger Øyafestivalens regelverk. Kun enkle kompaktkameraer er lov å ha med seg inn på festivalområdet. Med andre ord; ingen videokameraer eller kameraer med linse. Det anbefales også sterkt å la bilen stå igjen hjemme og satse på kollektivtransport om du planlegger å besøke Øyafestivalen; det er begrensede parkeringsmuligheter i nærheten av festivalområdet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen