Festival for mobilfilm

Det var vel egentlig bare et tidspørsmål før den dukket opp, men nå er altså verdens første festival for filmer som er laget for mobiltelefoner på vei.

Festivalen blir arrangert av selskapet Zoie Films i samarbeid med Tin Can Mobile Solutions og Nokia. Begivenheten går av stabelen omtrent samtidig som julestemningen begynner å ta tak i folk - 1.desember.

Filmene som lages til festivelen må ha en varighet på minst ett, og toppen fem minutter. Utover dette er det ikke særlig mange regler. Det er forventet at majoriteten av det som vises frem vil være animasjonsfilmer, ettersom det ikke er godt å få inn spesialeffekter og detaljer på den lille skjermen til mobiltelefoner.

Ettersom millioner av mennesker sitter og spiller forskjellige spill på telefonen sin, burde det ikke være noe problem for den samme brukergruppen å se en animert tegnefilm på mobilskjermen.

Det skal bli spennende å se hvilke bidrag som blir vist fram på festivalen, som muligens er den virkelige starten på den mobile filmhistorien.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen