Fest med russen på nett

At russefeiringen blir større år for år er ingen hemmelighet.

For ikke så lenge siden var man fornøyd med en rødmalt kassebil med sprukne høytalere og en kasse eller to med øl under feiringen.
Fest på cybespace

Etter hvert gjorde russebussene sitt inntog, og det var ikke få som klagde over pengeforbruk og volumnivå på discohøytalerene som ble montert i taket.

Årets russ må selvfølgelig overgå fjorårets og har tatt feiringen ett steg lenger med egenkomponerte sanger, unik kleskolleksjon og dedikerte nettsider for å ta festen helt ut på cyberspace.

- Siden vår er mest skapt for tiden før selve russetiden, forklarer Alexander Greverud. Han er medlem av bussen The Lodge.

Siden deres var ment å skulle inneholde bilder og annen media. Per i dag er den lite oppdatert siden russetiden allerede er godt i gang, og gutta har annet å gjøre enn å sitte på nett.

Kontaktskapende
- Gjesteboka vår er vel da den viktigste funksjonen hvor andre russ vi møter kan legge igjen hilsener og holde kontakten. Men vi håper å få inn noen bilder etter hvert, sier Greverud.

Så langt finnes det flere bilder å se på bussens Facebook-side. Her finnes det over 200 bilder og full oppdatering av guttas bevegelser. Bekymrede foreldre kan ha full oversikt her.

Del av markedsføringen
Andre russ satser hardere på sine sider. På Akropolis har de stadige oppdateringer og her finner du bilder, video og kan høre bussens siste sang, komponert spesielt for gutta om bord.

Siden er satt opp av Daniel Vo, som selv er medlem av bussen. Etter hans syn er nettsiden et markedsføringstrekk.

- Tanken bak er å få PR for produktet vi sitter med. Gjennom siden har vi fått sponsorer til bussen og hele 170.000 unike brukere har vært innom siden nettstedet ble satt opp for et år siden, forklarer han.

Alle er velkomne
Det har vært mye planlegging og Vo håper flest mulig skal komme innom siden, se bussen, kanskje sponse den, og helt klart kunne delta i festen.

- Siden er mest nyttig for andre på bussen, slik at vi kan dele bildene vi tar på en enkel måte, men alle andre er velkomne, sier han.

Selv foreldre er hjertelig velkomne til å delta i sønnenes utskeielser, litt sensur har gutta passet på å innføre i følge dem selv. Noen av bildene oppfyller nok likevel ikke mors store drøm.
Webmaster forsvant, festen fortsetter

En annen buss som satser hardt på promotering er MOORE, inspirert av de svenske snuskete mannebladet.

Bussen er bemannet med jenter og ble kåret til beste buss i Oppegård. Ifølge låten som møter oss på deres nettside er dette jentene som spiller på sex, noe som kan ha påvirket bussens seier.

- Nettsiden ble lansert som et viktig forum hvor det skulle komme oppdateringer og egen gjestebok hvor mennesker vi møter og medlemmer av bussen kunne holde kontakt, forklarer Line Blokhus, medlem av bussen.

Dessverre fant deres webmaster det bedre å dra på oljerigg enn å promotere 18-åringenes fest. Men siden gir full oversikt over medlemmer av bussen, bilder av byggingen og god reklame for sponsorene.

- Når vi samlet inn sponsorer brukte vi nettsiden som et markedsføringstrekk, sier Blokhus.

Den virkelige festen på Facebook
Den reelle festen har derimot også de flyttet over til Facebook, ifølge Blokhus en strategisk manøver.

- På nettsiden presenterer vi oss selv og bussen, her har alle tilgang og foreldre titter gjerne innom. På Facebook skeier vi derimot mer ut siden det er få foreldre som er registrert i dette nettverket, forklarer hun.

Nesten alle som vil kan allikevel bli medlemmer av deres gruppe og i dag har jentene over 200 medlemmer.

- Blant medlemmene er det mest annen russ, gjennom dette kan vi holde kontakten med andre. Om man har litt problemer med å huske hva som skjedde dagen før er også bildene praktiske å ha, sier Blokhus.

Rocco ikke velkommen
Pornofilmskaperen Rocco, som har spesialisert seg på å lage filmer med fulle russejenter, prøvde seg også på å bli medlem av gruppen, men han ble resolutt kastet ut.

- Han er den eneste som ikke får være medlem, der slo administratoren av gruppen hardt ned. Han liker vi ikke, forklarer Blokhus.

Foruten Rocco er det  kanskje få av oss som føler behovet for å kle seg i overall og kaste seg ut i en måneds festing når man først har vært gjennom det en gang. Men for alle nysgjerrige som ønsker å se feiringen fra russen sin egen vinkling, så kan de nå trygt ta del godt plassert i sin egen varme stue.

Andre russ med egne nettsider:
Street RIOt
Flashback
Predators
Deep Blue
Sorority
Fraternity

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen