Teknofil
(Bilde: Apple)

Fersk iPad Mini får superoppløsning

Lillebroren i Apples nettbrettfamilie blir skarpere enn noensinne.

Fjorårets iPad Mini får seg en oppfølger. Apples nyeste veslevokste nettbrett har vært ventet lenge, og det offisielle navnet er iPad Mini med retina-skjerm.

Dette betyr at den lille fjøla har en stor oppløsning i forhold til sitt format, og oppløsningen til den 7,9 tommer store tingesten er på hele 2048 x 1536 piksler. Størrelsen er på 20 x 13,5 x 0,75 cm, mens vekten er på 331 gram.

Liten, men sterk

iPad Mini 2, som det ferske nettbrettet også kan kalles, kommer videre utstyrt med den kraftige A7-prosessoren fra smarttelefonen iPhone 5S. Denne 64-bitarkitekturen skal jekke opp ytelsen fire ganger så mye som forgjengeren, mens batteritiden på 10 timer fremdeles holder koken.

Lillebror-iPaden blir ellers utstyrt med et iSight-kamera på 5 megapiksler, et nytt FaceTime-kamera i front og MIMO-støtte for raskere trådløst nett.

Uklar lanseringsdato

Mens iPad Air er ventet i butikkhyllene allerede 1. november, har ikke nye iPad Mini fått noen konkret dato, kun «senere i november».

Prisen for 16 GB-modellen starter på 399 dollar (2400 kroner), og du får den i grå eller svart. Flere fargerike deksler blir også tilgjengelig, derav slagordet «we still have a lot to cover».

Få også med deg slanke storebror:
Her er splitter nye iPad Air »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen