Fermi blir GTX 480 og GTX 470

Fun Fact of the Week: Geforce GTX 480 and Geforce GTX 470 will be the names of the first two GPUs shipped based on our new GF100 chip!

Slik lyder meldingen på Nvidias Geforce-profilTwitter. Etter AMDs kjempesprang inn i DirectX 11-verdenen for snart et halvt år siden, har Nvidia hengt litt etter.

Nå er derimot Fermi på vei, dette er kodenavnet for den flunkende nye GF100-kjernen deres, det produktet som skal utkonkurrere AMDs 5-serie. Vi har tidligere skrevet en dyptgående artikkel om den nye kjernen. Vi anbefaler deg og lese denne om du vil ha en enklere introduksjon til den nye generasjonen med grafikkprosessorer som kommer om få uker.

Det har lenge hersket litt tvil om nøyaktig hvilket navn "Fermi" vil selges under, men nå ser det tydeligvis ut til at dette er klart. 3-serien har hittil inneholdt et par skjermkort til bærbare og lignende, og Nvidia hopper nå altså inn i 400-tallet. Navngivingen ser ut til å være den samme som deres forrige serie, slik at GTX 480 vil bli den "komplette" kjernen. Dette gir rom på begge sider, til både tokjernede modeller og de mer nedgraderte utgavene av GF100. Denne informasjonen er vi riktig nok ikke helt sikre på.

Noen nøyaktig lanseringsdato for disse skjermkortene er ikke kjent, men tidlig mars har vært en gjennomgående hinting. Vi skal følge med og gi deg nyhetene, og selvsagt også dyptgående tester!

(Kilder: Twitter, Legit Reviews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen