Feriefavoritt med nordlandsdialekt

Like før vi skal begi oss ut på dypt, ukjent feriefarvann, kommer HPs nye lomme-PC oss til hjelp: En slank, ny lomme-PC med helintegrert navigasjonssystem for stedville, tommeltastatur for kjappe e-postmeldinger, og EDGE, GPRS og GSM 900/1800/1900 som oppdaterer innboksen og lar oss ringe hjem. Den er nesten helt perfekt!

I sommer legger vi igjen PC-en hjemme!

TomTom viser vei
iPAQ hw6500 er lett (165 gram), slank, og proppfull av smart funksjonalitet.

Den er verdens første Pocket-PC med lynrask EDGE. Dessuten pløyer HP ny mark ved å integrere GPS med navigasjonsprogrammet TomTom Navigator, - det beste som fins!

Vårt eneste savn er integrert WLAN, men det kan lett løses.

Hold til høyre!
Da HP lanserte den nye iPAQ-en denne uken, plasserte de journalistene i fargerike Smart-biler med navigator på dashbordet og beskjeden: - La iPAQ-en finne veien til vårt ukjente mål!

Etter litt fikling geleidet kvinnestemmen med nordlandsdialekt oss effektivt gjennom Oslos gater. GPS-satellittene holdt kontakt langt inn i tunnelene, fant oss straks vi kom ut, og korrigerte feilkjøringer. GPS-teknologien QuickConnect fungerte selv med svake satellittsignaler. Imponerende!

- Ka du sei?
I bilen fulgte vi nordlandsstemmen uten å vie skjermen et eneste blikk. Men først måtte vi velge eller taste inn reisemål på den klare og lyssterke pekeskjermen.

Forunderlig nok er skjermen kvadratisk! Vi har ikke noe mot kvadrater, men enkelte applikasjoner i 2:3-format krever nok ekstra rulling med styrespaken.

Miljø hw6500
To eller ti tommeltotter
Tommeltastaturet med QWERTY-layout fungerer godt (bortsett fra at komma og punktum har byttet plass). Som vanlig mangler Æ, Ø og Å, og vi må trykke tastekombinasjoner for skrive korrekt norsk. Oslo-selskapet SmartPhones Telcom kommer snart med en ÆØÅ-applikasjon som forenkler innstastingen.

Skype med WLAN-kort
Innvortes sitter en 312 MHz prosessor med 64 MB ROM og 64 MB SDRAM (56 MB tilgjengelig). Med 400 Mhz ville den nok ha reagert enda kjappere på våre raske tastetrykk.

iPAQ-en har to ledige spor for SDIO- og miniSD-kort for minnekort. Eller WLAN-kort som forvandler den til en trådløs Skype-telefon!

Framifrå mobiltelefon
Som mobiltelefon fungerer hw6515 framifrå, både når det gjelder signalmottak og lydkvalitet, og Bluetooth-kontakt med øret.

Et innebygd kamera leverer 1,3 megapikslers bilder med akseptabel bildekvalitet,

Den velsignede sigarettenneren
Til telefonbruk holder det slanke, oppladbare, utbyttbare batteriet (1200 mAh) til 150 timer standby og til 4-5 timers tale. Med GPS varer det bare 1,5-2 timer, men med WLAN i tillegg tømmes det på et øyeblikk. I bilen er sigarettennerladeren din reddende engel.

Et smart backup-program sikkerhetskopierer dataene før batteriet tømmes, eller når du trykker på av-knappen. Snedig!

Program for alle formål
iPAQ hw6515 bruker operativsystemet Windows Mobile 2003 Second Edition, som følges av Microsoft Pocket Outlook, Pocket Internet Explorer, MSN Messenger, Windows Media Player 10, og visningsprogram for Adobe Acrobat og PowerPoint.

iPAQ-en kan dessverre ikke oppgraderes til det splitter nye Windows Mobile 5.0.

Perfekt Pocket-PC
Til tross for våre anmerkninger, er HP iPAQ hw6515 Mobile Messenger en nærmest perfekt Pocket-PC. I juli kommer den i handelen til 5000 kr pluss moms.

I følge Aksel Storjohann, HPs produktsjef for håndholdte, er en ny iPAQ allerede på beddingen med både WLAN, GPS og Windows Mobile 5.0. UMTS er vel heller ikke langt unna.

Da gjenstår bare et innebygd kraftverk til å holde liv i altmulig-dingsen på sin ferd rundt i ferie-Norge.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen