Ferieapps 1: Reiseguider på mobilen

Skal du på ferie i sommer?

Her er applikasjonene du trenger for at ferien skal bli vellykket.

Trip Advisor (iOS og Android)

Den sosiale reiseguiden.

Trip Advisor er mer en nettjeneste enn en reiseguide som likner på de to vi så langt har sett på. Den er et interaktivt kart som viser deg viktige steder i nærheten, enten det er hoteller, restauranter eller aktiviteter.

Disse finner du enten ved å trykke på kartet, eller ved å velge fra listen til venstre i skjermbildet. Du kan selvsagt også søke på andre steder enn der du befinner deg, slik at du lett kan planlegge ferien din fra sofakroken.

Anmeld severdighetene

Du kan selv anmelde steder du har vært på, og du kan lese andres anmeldelser. Her er det svært mye innhold å velge i, men siden mennesker har en tendens til å gå i flokk til nærmeste turistfelle, må man anta at det de fleste steder er de viktigste severdighetene som dominerer.

Derfor kan du i skrivende stund lese hele 896 anmeldelser av Eiffel-tårnet som attraksjon, mens loppemarkedet Rue Cler må klare seg med 28, overveiende positive, anmeldelser. En av oppgavene til en tradisjonell reiseguide er å også plukke frem de ukjente juvelene, og vi mistenker at de kan bli litt vanskelige å finne, når en stor del av anmeldelsene er av steder du visste om.

Stort utvalg

Når det er sagt er utvalget her svært stort, og dersom anmeldelsen av katedralen La Sagrada Familia i Barcelona tilsier at du mest sannsynlig må stå en time i kø for å se byggeplassen som er på innsiden, er selvsagt det også nyttig informasjon.

Steder du ønsker å besøke kan lagres i applikasjonen for senere bruk.

Unngå å bruke Trip Advisor på mobilnett i utlandet

Vi ville vært svært forsiktige med å bruke Trip Advisor i utlandet uten tilgang på trådløst nett. Som sagt er dette en nettjeneste, og regningen kan fort bli dyr når du kommer hjem dersom du lar den laste alt den trenger via mobilnett. Applikasjonen er gratis.

Last ned: Trip Advisor i App Store, Trip Advisor i Android Market

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen