Ferdigmaskiner fra Shuttle i september

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Shuttles ferdigmaskiner blir med både AMD og Intel

Shuttle XPC Systems startet opp i USA før sommeren i år, og salget av ferdigkonfigurerte mini-PC-er har gått så bra der borte at de nå også skal begynne å selge dem her til lands. Ferdigmaskinene vil rangere fra de aller billigste "skoeskene", til det beste av det beste, ifølge Shuttle:

- XPC-en er en milepæl av en datamaskin som er elsket av hundretusenvis av brukere, sier Shuttle Europas PR-sjef Bastian Fröhlig, For å nå enda flere sluttbrukere som ønsker det siste skriket og den beste ytelsen, er ferdigkonfigurerte systemer ideelle.

Syv maskiner
Maskinene vil i motsetning til i USA selges gjennom de samme nettbutikkene og distributørene som fører barebone-XPC-er i dag, sier Fröhlig videre til Hardware.no.

Foreløpig er det snakk om syv forskjellige maskiner som Shuttle klassifiserer i "kontor", "hjem", "MCE" (Media Center Edition), og "spill". Prisene vil rangere fra rundt seks tusen kroner for den billigste Celeron-baserte kontormaskinen, til rundt 17 tusenlapper for den "råeste" spiller-maskinen, basert på Prescott og SB81P-kabinettet med Radeon X800 XT-grafikk, 1 GB minne og DVD-brenner.

Konkurrerer med seg selv?
Det store spørsmålet blir kanskje om ikke Shuttle kommer til å konkurrere med seg selv i nettbutikkene. Flere norske nettbutikker har allerede oppdaget hvor attraktive ferdiglagde Shuttle-bokser kan være, og tilbyr en rekke forskjellige XPC-konfigurasjoner som de har satt sammen selv.

De nøyaktige prisene på Shuttle-merkede ferdigmaskiner er også usikre, ettersom nettbutikkene antakelig vil sette sine egne priser, dersom de velger å ta dem inn.

(Kilde: Shuttle)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen