Fengselshund finner mobilene

Alternativ tekst mangler

I mange fengsler verden over brukes hunder til å spore opp for eksempel narkotika. Men i England har en helt spesiell hund vist talent til å spore opp noe helt annet enn narkotika, nemlig mobiltelefoner.

Myrphy, som den engelske springerspanielen heter, er nemlig i stand til å lukte seg frem til mobiltelefoner. Dermed hindrer hunden mange fanger i å begå flere kriminelle handlinger fra innenfor murene.

At fengselsfugler har tilgang på mobiltelefon, er en betydelig trussel mot sikkerheten både inne i fengselet og for samfunnet utenfor. Fanger bruker nemlig telefonene til å kommunisere med andre på utsiden av murene, og kan således arrangere rømningsforsøk og andre forbrytelser.

Problem i Norge
Vi har tidligere skrevet om at ulovlig mobilbruk er et økende problem i norske fengsler. Fangene bruker mobiltelefonene til å ta bilder av for eksempel bygninger og sikkerhetssystemer inne i fengselet, og deretter sende dette via MMS til medsammensvorne på utsiden.

Mottakerne av MMS-ene kan bruke bildene til å danne seg et bilde av fengselets struktur på innsiden, og enklere bistå ved eventuelle fluktforsøk.

Du kan lese mer om mobiltelefoner i norske fengsler i saken "Rømmer med mobilen".

(Kilder: Mobilsiden.dk)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen